Víctor Pérez guanya el Premi Segona Millor Història de Ficcions

Sis alumnes de l'Institut de la Jonquera van arribar a la final del concurs literari Ficcions 2018

Vida social

Els jonquerencs finalistes
Els jonquerencs finalistes | Ajuntament de la Jonquera
Una delegació d’alumnes de l’IES La Jonquera va assistir el passat 22 de maig a l'acte de lliurament de premis de la 10a edició del concurs Ficcions de creació literària per a joves, que es va fer a la Casa Milà de Barcelona.

Entre els gairebé 250 assistents a l’acte hi havia l’Alba, la Mònica, l’Ashly, l’Helena i la Sira, estudiants de 3r d’ESO, i en Víctor Pérez, alumne de 2n de Batxillerat de l’IES La Jonquera, tots ells finalistes de l’edició 2018 del concurs. Tot un èxit, tenint en compte que el certamen va tancar la seva desena edició, el passat 26 de març, amb una participació rècord de 3.593 inscrits d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.424 alumnes), el País Valencià (553 alumnes) i les Illes Balears (616 alumnes). En total hi van participar 314 centres educatius diferents.

Víctor Pérez, 2n classificat de Catalunya
L’alumne de 2n de batxillerat jonquerenc Víctor Pérez Conde es va endur el premi Segona Millor Història per la seva obra Psicodèlia, que podeu llegir punxant AQUÍ. Quan va recollir el premi, Pérez va admetre que no estava gaire convençut de participar en el concurs, però que finalment li va fer cas a la seva professora Olga, que el va animar a apuntar-se.

Ficcions és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori.

Personalitats del món de la cultura com l’escriptor Jordi Sierra i Fabra; la directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura, Àngels Torras i Ripoll; el director de Promoció Educativa de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Joan Coma; la directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve i Zaragoza, o la vicepresidenta segona de l'AMIC, M. Carme Rodríguez, es van encarregar d’amenitzar l'acte de lliurament de premis amb les seves intervencions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article