Crònica del viatge del Casal de l'Avi a Perigord

Vida social

Foto de família
Foto de família | Casal de l\'Avi
Del 28 de maig al 2 juny, un grup del Casal de l'Avi de la Jonquera vàrem fer un viatge al Perigord.

El primer dia, sortida de la Jonquera a les 7 h en direcció a Toulousse. Després de dinar en un restaurant, vam visitar el centre històric, la Basílica de Sant Sernin i la Catedral de Saint Étienne. Sopar i dormir a Souillac.

Segon dia. Perigord. Sortida fins els Cingles de Montfort per gaudir d’una visita panoràmica magnífica. A Beynac, passejada amb una típica gabarre pel riu Dordogne. Passejada a Roque-Gageac, pintoresc poble, i després de dinar, visita a Beynac i a Cazenac, així com al Castell de Beynac.

Tercer dia. Visita guiada a la preciosa ciutat de Salart la Caneda, veritable museu a l’aire lliure. Dinar i, a la tarda, vàrem conèixer Eyzies de Tayac, important poblament prehistòric.

Quart dia. Sortida a Padirac per visitar les grutes que, mitjançant tres ascensors, et porten a 103m de profunditat. I desprès de caminar 300m, s’arriba a la Rivière Plana, rierol subterrani de 700m que es recorre en barca sota les voltes rocoses i que acaba a la gran Sala del Grand-Dome. Aquestes grutes, molt grans i amb precioses estalactites i estalagmites, són impressionants i recomanables. I després de dinar a Rocamadur, important centre medieval de peregrinacions, acompanyats per una guia vàrem visitar el Palau dels Bisbes, la Basílica de Sant Salvador, la Cripta de Sant Amador i les Capelles de Nostra Senyora.

Cinquè dia. Sortida per recórrer el Perigord Negre. A la tarda, visita a la Cova de Lascaux II, un dels principals jaciments prehistòrics d’Europa, per veure la reproducció exacta de pintures de 15000 AC. I tornada al Perigord per admirar façanes renaixentistes, cases nobles i la Catedral de Saint Front.

Sisè. Sortida en direcció la Jonquera. Visita a la ciutat medieval de Carcassonna i, desprès de dinar, tornada a la Jonquera.

Segons opinions dels socis assistents al viatge, afirmen que va ser un dels més bonics i interessants.

La Junta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article