La zona blava de la Jonquera i del Pertús, desactivada fins al setembre

La concessió ha caducat i l'Ajuntament no reprendrà el tema fins al setembre

Urbanisme

| Infojonquera
Aparcar al carrer Major de la Jonquera avui és gratuït i ho serà amb tota probabilitat com a mínim fins al mes de setembre. Tal com ha avançat El Punt Avui, la concessió del servei de zona blava que regulava l’estacionament a la Jonquera i a part del nucli del Pertús ha caducat i l’Ajuntament ha optat per no renovar-la en el futur immediat.

La possibilitat d’aparcar gratuïtament satisfà part dels veïns però no tant els comerciants. L’alcaldessa, Sònia Martínez, explica que tenint en compte que han començat les obres del pla de reurbanització i dinamització del carrer Major, s’estant avaluant les diferents opcions possibles per gestionar l’aparcament i s’ha optat per no convocar un nou concurs, aparcant la decisió fins al mes de setembre. “És evident que hi ha d’haver algun tipus de regulació i ara mateix el que comporta l’absència de zona blava és que hi ha menys rotació”, admet l’alcaldessa. 

Entre les opcions que s’estant estudiant hi ha la possibilitat de buscar una fórmula perquè els comerciants puguin oferir aparcament als seus clients, la convocatòria d’un concurs per buscar una nova concessionària, o fins i tot la possibilitat que l’Ajuntament gestioni directament la regulació d’aquestes places, ja que el municipi ja gestiona dos pàrquings propis. En canvi, pel que fa a la falta d’ingressos que podria representar l’absència de zona blava, Martínez diu que no afectarà els comptes municipals perquè ja no es van preveure en el pressupost actual Mentrestant, l’aparcament queda lliure també al nucli del Pertús als espais que eren regulats per la mateixa concessionària i els comerciants se’n queixen.

Tant al carrer Major de la Jonquera com al carrer comercial del Pertús (on hi havia una trentena de places regulades per la zona blava), l’absència de zona blava facilita que els veïns o els treballadors de la zona aparquin els primers i s’hi quedin tot el dia, monopolitzant l’espai dels clients, que podien aparcar una hora, carregar les compres i alliberaven la plaça per a algú més.

Font: El Punt Avui

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article