Enxampen un camioner que havia manipulat el sistema d'emissió de gasos i portava una bomba per robar gasoil

Abans que els Mossos l'aturessin, s'havia intentat escapolir

Successos

El van interceptar en un control de transport a prop del peatge troncal
El van interceptar en un control de transport a prop del peatge troncal
Els Mossos d'Esquadra han denunciat un camioner que havia manipulat el sistema d'emissió de gasos del seu tràiler i que, a més, hi tenia instal·lada una bomba per robar gasoil. Segons ha avançat l'ACN, i han confirmat els Mossos d'Esquadra, els agents el van aturar a mitjans de juny en un control de transports que havien muntat al punt quilomètric 6,5 de l'autopista AP-7, molt a prop del peatge troncal de la Jonquera.

Al llarg del matí, els agents van anar aturant els tràilers, comprovaven que ho tinguessin tot en ordre i que els conductors haguessin fet els descansos preceptius. I durant aquest control, van veure com un camioner sortia del peatge sense deixar la distància de seguretat amb el camió que hi anava al davant. L'home va amorrar el seu tràiler a la part del darrere de l'altre perquè no el poguessin aturar. Però la patrulla de Trànsit li va donar l'auto igualment.

Durant la inspecció, els agents van descobrir que l'home havia manipulat el sistema d'emissió dels gasos del tràiler. En concret, portava un dispositiu electrònic que anul·lava el senyal del dipòsit d'Adblue (un líquid que controla els gasos que els camions dièsel aboquen al medi ambient i, quan el dipòsit es buida, el sistema electrònic del vehicle impedeix que es reiniciï la marxa sense haver-lo reomplert). És a dir, que anava fent quilòmetres emetent més gasos al medi ambient, de manera que s'estalviava haver de comprar recàrregues d'Adblue.

Els Mossos d'Esquadra van portar el tràiler fins a un taller mecànic per desmuntar tot allò que el camioner havia manipulat. Iallà també es van adonar que als baixos de la tractora hi havia un calderí de més, cosa que els va fer sospitar. Quan van desmuntar el recipient, van veure que a dins hi havia una bomba de succió amb el seu corresponent sistema de tubs. I que possiblement, el camioner se l'havia instal·lat per robar gasoil a altres tràilers.

Per tot plegat, els mossos van denunciar aquest camioner, que té 40 anys i és veí d'Oliva (País Valencià) per dues infraccions recollides al Reglament General de Vehicles. L'home s'enfronta a una sanció de fins a 400 euros.

Font: ACN

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article