La mobilitat, un dels principals problemes dels polígons industrials de la Jonquera

L'alcaldessa participa a la reunió mensual del Cercle Euram Empordà

Economia

Un instant de la reunió
Un instant de la reunió | Cercle Euram Empordà
Seguint el programa que han impulsat per conèixer la problemàtica dels diferents municipis de l’Alt Empordà, el Cercle Euram Empordà va convidar l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, a la seva última reunió mensual. Van escollir el municipi perquè, amb els seus 3.200 habitants, és un dels deu més poblats de la comarca. I van destacar que, per la seva proximitat amb França, el seu sector comercial té una gran importància en l’economia local.
 
En la seva exposició davant dels membres del Cercle Euram, Sònia Martínez va parlar de la problemàtica i dels reptes de futur dels polígons industrials de la Jonquera, i va destacar la mobilitat com una de les qüestions a resoldre, sobretot als polígons Mas Morató i Oliveres. D’altra banda, l’alcaldessa va afegir que al Vilella també s’hi afegeix la presència de forats a l’asfalt provocats pels camions.
 
“Hem de destinar molts diners a tapar els forats, i aquesta partida és un sac sense fons”, va dir Martínez, que va expressar també la seva preocupació pels problemes de mobilitat que es generen a l’estiu al polígon Oliveres, on està situat el Gran Jonquera. L’alcaldessa va dir que en alguns moments el polígon queda col·lapsat i que aquest problema es trasllada fins i tot al centre urbà; i es va preguntar “que passarà si un dia es produeix una emergència”.
 
A la reunió, Sònia Martínez també va fer referència a la pèrdua de pes comercial del carrer Major, i va assenyalar algunes de les accions proposades per resoldre-ho: “Millorar el condicionament de les zones d’aparcament, fer una campanya de divulgació per atreure visitants al centre amb la posada en valor d’elements patrimonials i incorporar el pagament amb targeta als parquímetres”, entre d’altres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article