El jutjat manté empresonat un dels lladres multireincidents que creava alarma a la Jonquera

El van engarjolar després que la Plataforma es personés com a acusació particular

Successos

La Plataforma i l'Ajuntament s'havien personat com a acusació particular
La Plataforma i l'Ajuntament s'havien personat com a acusació particular | Falgues Fotografia
El jutjat de Figueres va ratificar la setmana passada la presó comunicada sense fiança per a Otmane Ajour, un dels lladres amb força multireincidents a la Jonquera. Segons va informar El Punt Avui, el jutjat ha seguit la petició del ministeri fiscal i de la Plataforma Veïns de la Jonquera, que intervenia per primer cop com a acusació popular, mitjançant la formulació de la corresponent querella. En canvi, la jutgessa del jutjat número 4 de Figueres no ha admès que l’Ajuntament de la Jonquera intervingués en el cas com a acusació particular tal com també s’havia sol·licitat.
 
Tot i que la persona investigada ja era a la presó, des de la Plataforma Veïns de la Jonquera valoren com una victòria el fet que la persona no surti en llibertat en espera del judici, com havia passat en altres casos. Ho atribueixen a la implicació de la plataforma en els processos judicials arran de l’onada d’inseguretat que va afectar el municipi la tardor passada. Sobre el fet que el jutjat no hagi admès la implicació de l’Ajuntament com a acusació particular, des de la plataforma ho atribueixen a una qüestió de procediment i en la manera de presentar-ho, que possiblement no ha estat l’adequada. Fitu Guillen, portaveu i president en funcions de la plataforma, explica que, si bé el fet d’involucrar-se com a acusació popular suposa despeses, també estan rebent suport econòmic de persones properes al poble per portar a terme el pagament de les costes judicials.
 
“Són persones que volen conservar l’anonimat però que ens havien avançat que ens donarien suport i ho estan fent”, diu Guillen. El portaveu de l’entitat hi afegeix que, si bé la situació ha millorat a la Jonquera en els últims mesos pel que fa a robatoris en habitatges, continuen havent-hi problemes amb casos de robatoris de cotxes. L’operació policial Netto, iniciada a la Jonquera el setembre del 2017 per combatre l’augment de delictes al municipi havia realitzat (fins al febrer del 2018), 65 detencions contra deu individus, la majoria reincidents. D’aquests, només dos havien entrat a la presó. Va ser arran de la indignació dels veïns en veure que els autors dels fets continuaven lliures, la plataforma i l’Ajuntament van optar per involucrar-se en les acusacions i aquest és el primer cop que el jutjat ha seguit la petició dels veïns.
 
Font: El Punt Avui

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article