La construcció de la nova mesquita encara no té data

La comunitat musulmana va presentar el projecte a l'Ajuntament fa un any i mig

Vida social

El centre de culte actual està a darrera del supermercat Novavenda
El centre de culte actual està a darrera del supermercat Novavenda | Infojonquera
Tot i el rebombori que hi ha hagut aquesta setmana a les xarxes socials (i, en especial, al Facebook) sobre la construcció d'una nova mesquita a la Jonquera, el projecte encara no té data de construcció. Així ho ha explicat a Infojonquera l'alcaldessa, Sònia Martínez, que recorda que el projecte no és nou, sinó que la comunitat musulmana el va presentar fa un parell d'anys.

Ja aleshores, l'Ajuntament acabava de modificar el planejament municipal per canviar els usos de certes zones. Van establir que al centre històric ja no s'hi podien construir més centres de culte, prostíbuls ni clubs de cànnabis. "Però és com si ara demanessin de fer uan església cristiana nova, que també hauria d'anar als polígons", aclareix Martínez.

El document preveu construir una mesquita de dos pisos al carrer Nord, tot i que en una primera fase només es construïria la planta baixa (per qüestions econòmiques). Tal com explica l'alcaldessa, que s'ha reunit amb la comunitat musulmana per tractar altres qüestions socials, a part de les oracions i les cerimònies religioses a l'edifici també s'hi farien altres activitats, com per exemple classes d'àrab. Unes classes que es podrien obrir a tota la ciutadania ("perquè potser hi ha algú d'aquí que també en vol aprendre", argumenta la màxima responsable municipal).

En presentar el projecte i demanar el permís d'obres, els promotors també van demanar a la Corporació una bonificació del 90% sobre l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), però l'Ajuntament els el va denegar "perquè no consideràvem que tingués un interès especial". D'això ja en fa un any, durant el qual els impulsors van presentar unes al·legacions que, de moment, s'han denegat.

Mentrestant, sí que tenen el permís d'obres, però condicionat a presentar una sèrie de documentació que encara no han presentat. Així doncs, no hi ha terminis fixats per a la construcció de la mesquita.

Això no obstant, el projecte ha tornat a sortir a la llum aquesta setmana arran d'algunes publicacions al grup de Facebook 'Ets de la Jonquera sí...'. Alguns usuaris criticaven el projecte i d'altres hi donaven suport. Respecte de la polèmica, Martínez recorda que actualment la comunitat musulmana de la Jonquera ja té un local on fa diverses celebracions i trobades al sector nord del municipi, a darrera del supermercat Novavenda, i que fins ara no hi ha hagut mai cap problema. Aquest local, però, els ha quedat petit, i per això volen construir el nou centre de culte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article