La Guàrdia Civil salva una cria de falcó a la Jonquera

Poques hores abans havien detingut un home que portava 90 kg d'haixix amagats al cotxe

Successos

La cria de falcó, que tenia un mes de vida
La cria de falcó, que tenia un mes de vida | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va detenir fa deu dies un home de 28 anys i de nacionalitat francesa que portava 90 kg d'haixix amagats en caixes de cartró i bosses d'esports al cotxe. Segons han avançat diversos mitjans de comunicació, i ha confirmat la benemèrita, els fets van tenir lloc la nit del 28 de juny, quan una patrulla estava fent un control i va donar l'alto a un vehicle amb matrícula francesa amb un sol ocupant. En adonar-se de la presència policial, el conductor va fugir; però poc després es va aturar per amagar una caixa de cartró. Els agents el van seguir i, quan el jove es va adonar que els tornava a tenir a sobre, va probar d'escapar-se a peu per un bosc proper. Però la Guàrdia Civil el va poder interceptar i, en inspeccionar el vehicle, hi van trobar la roba amagada. Per això van arrestar l'home, a qui imputen un delicte contra la salut pública.

Poques hores després, el cos policial també va localitzar en un aparcament de la Jonquera un cria de Falcó Tinnuculus, una espècie d'au protegida. Una patrulla que estava fent un servei el va veure a terra i sense poder volar. Els agents el van portar al Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà, on van constatar que l'exemplar només tenia un mes de vida.

Comentaris

Joan Budó
1.

Bé per la notícia i l'acció de la GC, però l'ocell no és un falcó és un xoriguer comú. Segurament és un caigut del niu que hi havia en un edifici de la plaça Nova.

Comenta aquest article