"A l'Ajuntament hi ha molta feina i la meva regidoria porta molts embolics"

Narcís Quintana Regidor de Governació pel PSC a l'Ajuntament de la Jonquera

Narcís Quintana, Regidor de Governació pel PSC a l'Ajuntament de la Jonquera
Narcís Quintana, Regidor de Governació pel PSC a l'Ajuntament de la Jonquera | Infojonquera.cat
Narcís, quina valoració fa de la primera meitat de la legislatura?
Molt positiva. L'ajuntament patia uns certs desajustaments que anem arreglant. Calia fer moltes coses des d'un altre punt de vista. El pacte de coalició es compleix bé. Sóc partícip i corresponsable de totes les mesures que hem pres com a equip de govern. La major part de les mesures han estat consensuades.
Crec que la lluita contra la inseguretat ciutadana ha millorat, encara que aquest és el problema principal del poble i és molt difícil de resoldre perquè les lleis espanyoles són molt permissives.
Encara que hi ha molta gent incívica, la neteja del poble va millorant. Estem fent obres de millora del nucli antic; començarem les del carrer Major (que serà una reforma total). La brigada, que té molta feina, va continuant amb el manteniment de les voreres del poble. També estem a punt de començar les obres del riu.

Dels projectes o programa que portava el PSC en cartera per a aquesta legislatura, i després del pacte amb CIU (Pdecat), què es podrà concloure i què quedarà pendent?
Tenint en compte que la seguretat ciutadana, la neteja i el manteniment dels carrers, parcs i el riu són feines que no tenen fi, sí que penso que tindran una millora molt notable que es podrà veure d'aquí a dos anys. El poble serà evidentment diferent.
Hem fet un mercat d'ocasió setmanal que era la demanda de molta gent, però reconec que no funciona com voldríem.
S'ha fet la renovació de les rotondes de l'N-II, i actualment estic en contacte amb el PSOE de Madrid per demanar un semàfor davant de La Caixa.
El que més greu em sap ha sigut no poder contractar aturats del poble per donar suport a la brigada, ja que el govern de Rajoy no permet agafar gent. I també algunes actituds de la Policia Local, malgrat la gran millora que han experimentat en aquesta legislatura.

Tenint present que és l'únic membre del PSC dins l'equip de govern, li suposa una certa solitud a l'hora de defensar les vostres posicions dins el pacte de govern?
Governar és tenir seny, criteri i coneixement dels límits. La fortalesa realment consisteix a pactar i avançar. No tinc absolutament cap problema per governar amb els regidors del PDECat. Tenim un alt nivell de confiança, parlem molt i resolem els problemes la major part per unanimitat. Ideològicament voto segons el que crec que represento.
Per altra banda aniria molt bé tenir algun representant socialista més a l'ajuntament, perquè a l'ajuntament hi ha molta feina i jo tinc una regidoria, governació, que té molts embolics. A més porto la brigada, que la gent no sap el treball que tenen entre obres, muntatges i manteniment de totes les instal·lacions municipals. Estic molt content de la brigada.

Com són les relacions amb l'oposició?
Les relacions amb l'oposició crec que són bones. Molta gent que sé que són d'altres partits m'han fet demandes que he procurat resoldre amb tota la rapidesa possible. Davant de l'ajuntament tots els jonquerencs són iguals i jo em considero regidor de tots.

Alguna novetat o avanç de cara a les eleccions de 2017? presentarà el PSC llista amb vostè com a cap de llista?
No puc dir absolutament res perquè no s'ha tractat.

De cara al referèndum del pròxim 1 d'octubre. Està rebent pressions el PSC de la Jonquera per part del partit tenint present que l'Ajuntament de la Jonquera col·laborarà activament amb el referèndum?
Jo sóc del PSC, per tant no puc pas rebre pressions d'un partit del qual en formo part i del que m'hi sento, en el moment actual, totalment identificat.
Certament el problema actual de Catalunya és molt important. Entenc la posició d'alguns independentistes i entenc que el govern de Rajoy ha sigut nefast. Però el govern de Rajoy no és Espanya (com alguns independentistes confonen malintencionadament).
Ara estem en dos mons paral·lels; el dels independentistes que creuen que vivim uns "moments d'assetjament per terra, mar i aire (Puigdemont) o que som una colònia; i els que creiem que vivim en una democràcia, molt millorable certament, homologable amb les altres democràcies veïnes.
Crec que no és possible (ni desitjable) la independència perquè no hi ha prou consens intern ni cap ajuda exterior.
Catalunya ha perdut importància al món. Abans als presidents Pujol i Maragall els rebia el president dels Estats Units, d'Alemanya i molts altres. Als presidents Mas i Puigdemont no els rep ningú -bé, un ministre de Siri Lanka, els anticastristes cubans, senadors ultres de U.S.A., i un representant d'un port europeu.
Sortiríem de la Unió Europea. Què passarà amb els autònoms i les empreses que van a treballar a França? Què passarà amb les ajudes europees? Què passarà amb l'Erasmus? Per dir tres coses que ens toquen de prop.
Hem perdut el seny. Tenim un govern lliberal nacional anticapitalista. Hi ha una utilització creativa del llenguatge polític amb una terminologia nova que no vol dir res. Dibuixen una independència idíl·lica sense costos ni sacrificis. Catalunya no és Dinamarca. Això si, aquí i a Dinamarca votem sense el més minin problema. El discurs independentista no té res a veure amb la realitat. Com deia el president Terradelles, un polític pot fer de tot excepte el ridícul.
La solució és una àmplia reforma federal (si pot ser republicana millor), el reconeixement de la plurinacionalitat del país i aclarir les competències exclusives de les diferents nacions que formen Espanya.

Un missatge final per als lectors d'Infojonquera
Que no tinguin dubte que des de l'ajuntament intentem fer-ho el millor que podem per la millora de la Jonquera. No és fàcil i té molta feina.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article