L'Agència Tributària deté nou persones i confisca 242 kg de marihuana, 370 kg d'haixix i 340.000 euros en metàl·lic

És el resultat de dues operacions, batejades com a Horse i Silicon, que s'han fet a principis de febrer i que han permès comisar droga valorada en 5,7 milions d'euros

per Redacció

Successos, El Portús

El material comissat, a disposició judicial
El material comissat, a disposició judicial | Infojonquera

Nou persones detingudes, i 242 kg de marihuana, 370 kg d'haixix i 340.000 euros en metàl·lic comissat. És el balanç de les dues operacions que l'Agència Tributària ha fet, a principis de febrer, amb la col·laboració de la Duana Francesa, a la zona de la Jonquera. En total, el valor de la droga comissada ascendeix als 5.740.000 euros.

 

Operació Horse

El primer operatiu, batejat com a Horse, es va fer l'1 de febrer. La Unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Girona va detectar un camió sospitós al pas fronterer, basant-se en l'anàlisi de risc que fa dels camions que passen per la zona. El vehicle, que portava dos conductors, feia maniobres sospitoses i anava acompanyat per un vehicle llançadora que feia funcions de contravigilància.

Després de fer-ne un seguiment, la DNRED de la Duana de França va muntar un control al costat francès que va permetre la detenció i escorcoll d'ambdós vehicles. I a dins hi van trobar 150 kg de marihuana valorats en 756.000 euros i 8.000 euros en efectiu. En aquest cas van detenir quatre persones, que eren els dos camioners i els dos ocupants del vehicle llançadora. Tots quatre eren de nacionalitat búlgara.

 

Operació Silicon

Just una setmana després, el 8 de febrer, es va dur a terme l'operació Silicon. En aquest cas és una altra investigació conjunta de la Unitat de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Girona i de la DNRED Perpinyà; en aquest cas, sobre una organització que utilitzava remolcs amb dobles fons per al transport d'haixix i marihuana des d'Espanya cap a la resta d'Europa.

Les investigacions van determinar que l'organització disposava d'una nau a Múrcia on es manipulaven els remolcs. Se'ls havia practicat un doble fons a terra mitjançant un sistema de planxes corredisses a semblança dels forns. Utilitzaven tres remolcs que tenien la mateixa matrícula: un feia el transport de la droga fins a la Jonquera i, un cop allà, arribava un altre remolc amb la mateixa matrícula i els diners, i es canviava el cap tractor.

Com a resultat de la investigació s'han intervingut a França, Barcelona i Múrcia un total de 92 kgde marihuana, 370 quilos d'haixix, tres camions i 333.000 euros en efectiu. En aquest cas, s'han detingut cinc persones.

Tots els diners intervinguts estaven en un dels dobles fons d'un dels remolcs. La droga té un valor de 4.990.000 euros.

Doble fons d'un remolc
El material comissat, a disposició judicial

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article