Acusen d'homicidi el noi que va portar el cadàver de Diana Gisela a la comissaria dels Mossos

per Redacció

Successos

El fiscal i l’acusació particular imputen un delicte d’homicidi a Juan Carlos Chaves Yáñez, el noi de Figueres que l’any passat va matar Diana Gisela Celaya García i va portar el seu cadàver a la comissaria dels Mossos.

Dimecres al migdia, es va celebrar als jutjats de Figueres la compareixença que preveu la llei del jurat, i Juan Carlos Chaves, que està en presó preventiva, va escoltar les imputacions que li formulen tant el fiscal com l’acusació particular. Tots dos van imputar-li el delicte d’homicidi i van coincidir que la nit dels fets Diana Gisela Celaya García va pujar al cotxe amb l’agressor segurament per voluntat pròpia i que no queda acreditat que hi hagués cap amenaça en aquells moments.

Per contra, les dues acusacions sí que van divergir sobre la relació sentimental dels dos implicats. El fiscal va assegurar que Chaves i Celaya eren parella quan va passar el crim, mentre que l’acusació particular va negar-ho. Per la seva part, l’advocat del sospitós, Benet Salellas, no va estar d’acord amb les argumentacions del fiscal i de l’acusació particular i va mantenir que durant la instrucció del cas apareixeran diversos aspectes que es podran considerar atenuants per al seu client.

Juan Carlos Chaves ja va confessar, des del primer moment, que havia matat la noia. Segons la seva versió, la nit del 3 al 4 d’agost de l’any passat tots dos van coincidir a la discoteca La Cartuja, de la Jonquera, i van quedar de veure’s més tard a Figueres. Es van trobar a la pujada del Castell, Chaves va aparcar el seu cotxe i va pujar en el de la noia. Després, sempre segons la versió de l’acusat, van anar als afores de Figueres per practicar sexe i llavors Chaves va descobrir que la jove havia estat amb un altre noi. Va haver-hi una discussió i la va matar: li va clavar diversos cops al cap i la va escanyar. Era la matinada del dia 4 d’agost. Va posar el cadàver al cotxe i va estar conduint unes quantes hores fins que al matí es va presentar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Figueres amb el cos al vehicle.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article