Una reunió entre jonquerencs sense policia ni polítics

Successos

Una reunió entre jonquerencs sense policia ni polítics
Una reunió entre jonquerencs sense policia ni polítics | Falgues Fotografia
Un cop més i sembla que no serà la darrera reunió. Aquest dilluns un grup de veïns de la vila, convocats en l'àmbit particular i entre ells via boca-orella, per whatsapp o per mitjà del grup de Facebook "Ets de la Jonquera si...", van reunir-se a Can Laporta la vesprada del 25 de setembre per exposar el sentiment d'inseguretat i d'impotència que es viu a la Jonquera, i a la vegada per prendre mesures que posin fi a la situació social que es viu a la vila.

Però ja no es va parlar només de sensació, sinó de confirmació d'inseguretat, perquè alguns veïns i comerciants de la vila han estat víctimes directes de robatoris i amenaces. I no només un cop, sinó repetint-se en algun cas. En resum: farts i cansats, i en certa manera desesperats i desemparats.

I diem un cop més, perquè cal recordar que els veïns ja s'havien reunit altres vegades i fins i tot ho havien fet directament amb l'Ajuntament de la Jonquera els anys 2015 (una reunió) i 2016 (segona reunió) per tractar exactament la mateixa qüestió que es va denunciar aquest dilluns. De fet, només cal consultar a l'hemeroteca d'Infojonquera.cat, com ja han fet públic alguns integrants del grup "Ets de la Jonquera si..." per recordar que la situació ja s'havia exposat i discutit amb l'Ajuntament.

I denuncien que les reunions no van servir de massa, segons l'opinió d'alguns que així ho han deixat per escrit al mur del grup "Ets de la Jonquera...". Els problemes, com ara prostitució al carrer, ocupacions il·legals, robatoris en habitatges i tràfic de drogues, no només no s'han resolt, sinó que fins i tot s'han incrementat en alguns sectors del centre històric de la Jonquera, com ara el carrer Sant Miquel, però també en zones d'expansió com ara el carrer Miquel Martí i Pol o el carrer Lluís Companys.

Pot ser per això, per certa desconfiança cap a les institucions policials o governamentals, la reunió es va fer en format públic però en convocatòria privada, és a dir, entre estricte contacte directe entre veïns.

I la reunió va ser un èxit de convocatòria, ja que l'assistència de veïns va ser molt alta i van omplir els baixos de Can Laporta. Alguns dels assistents fins i tot es van quedar a l'exterior de la sala. I els resultats de la reunió? Doncs la reunió de dilluns va servir, de moment, com a presa de contacte entre veïns i com a iniciativa de sortida d'un conjunt de propostes, activitats i iniciatives que haurien de servir per, d'una vegada per totes, resoldre la situació als carrers de la Jonquera.

Entre les primeres mesures s'ha creat un grup de whatsapp, la recollida de signatures de suport a un manifest que caldria entregar a les autoritats, s'ha valorat la possible creació d'una nova plataforma o associació de veïns de la Jonquera i, finalment, la convocatòria d'una nova reunió prevista per als dies vinents. Caldrà estar atents.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article