Santa Eugènia va acollir a finals de juny la primera trobada de dones referents comunitàries de l'Alt Empordà

Hi van participar un centenar de dones de diversos municipi que van conar a conèixer el programa en què havien participat en els darrers mesos

per Redacció

Agullana, Vida social

Al llarg de la jornada es van organitzar diverses activitats
Al llarg de la jornada es van organitzar diverses activitats | CCAE

La casa de colònies de Santa Eugènia, al terme municipal d'Agullana, va acollir el passat 22 de juny de la primera acció de treball comunitari promoguda per les dones referents comunitàries de l’Alt Empordà. Hi van assistir un centenar de participants de diversos municipis de la comarca amb l'objectiu de donar a conèixer el programa en el qual han participata dinamitzar grups de dones per conèixer les seves necessitats, i facilitar informació sobre serveis i recursos de la comarca.

A més, al llarg del dia es van organitzar tallers de dansa, d’autocura i d’informació sobre accés a drets i tràmits vinculats a la Llei d’Estrangeria. I la jornada també va preveure, al llarg de tot el dia, un espai de joc i entreteniment per als infants.

Aquesta acció ha donat el tret de sortida a la fase de treball comunitària del programa de Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà, un cop s’ha tancat el període de formació previ que s’ha portat a terme des del mes de gener i fins el mes de juny. A partir del mes de setembre, i fins al mes de novembre, en què es clourà aquest Programa, es preveuen portar a terme diferents accions comunitàries en municipis i amb professionals de diferents serveis públics.

El programa ha estat impulsat per l’equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal, i ha estat finalista dels Premis La Caixa Innovació Social 2018. Respon a la necessitat de posar en marxa una línia d’intervenció innovadora, flexible i propera orientada a reforçar l’empoderament d’un grup de dones de la comarca d’origen migrant, amb l’objectiu de facilitar processos d’intervenció comunitària amb diversos agents de la comarca per reforçar la inclusió i cohesió social.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article