Les obres del carrer Major avancen a bon ritme

Ara es centraran al segon tram, de l'església cap al nord

Urbanisme

Ara les obres s'aniran traslladant cap al nord
Ara les obres s'aniran traslladant cap al nord | Infojonquera
Les obres de reurbanització del carrer Major de la Jonquera avancen a bon ritme. Tal com explica l'alcaldessa, Sònia Martínez, "el primer tram [entre Can Laporta i l'església] ha sigut més complicat perquè era més estret, compaginar habitatges i locals ha costat i, a més, s'hi han hagut de passar tots els serveis".

Ara l'obra es començarà a traslladar més cap al nord, a partir de l'església. I en aquest tram, segons la mateixa alcaldessa, els treballs en sí no seran tant complicats, "però sí que seran més complexos perquè hi ha molts més negocis". En aquest sentit, l'Ajuntament ha demanat als responsables dels treballs que les tasques no afectin als comerços locals.

Les obres, que van començar a mitjans de febrer, tenen un termini d'execució de 28 setmanes (és a dir, fins al setembre o l'octubre), i han de permetre fer una remodelació integral de tot el carrer, entre el dispensari i la plaça Àrias Comellas. La reforma té un doble objectiu: d'una banda, reactivar i dinamitzar el carrer tant socialment com econòmicament; i de l'altra, potenciar i garantir la mobilitat, l'accessibilitat i la seguretat per aquesta via central de la Jonquera. Per aconseguir-ho, amb els treballs es canviarà el paviment, s'instal·larà mobiliari urbà nou, es millorarà l'enllumenat públic i es renovarà la xarxa de clavegueram. A més, també s’aprofitarà per passar el cablejat per la fibra òptica i per a la instal·lació de càmeres de seguretat.

Fins ara, els treballs només havien obligat a tallar el tram sud del carrer. Però en aquesta segona fase també s'haurà de tallar la plaça Àrias Comellas. Mentrestant, per compensar la prohibició, s'ha canviat el sentit del carrer Molí d'en Bosch (el que passa pel costat del parc d'en Lloveras) i s'han habilitat més àrees de càrrega i descàrrega a la zona.
Els treballs van començar per davant del CAP

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article