A finals de setembre començaran les obres per urbanitzar l'accés sud del centre urbà

Els treballs s'emmarquen en la construcció de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra, tot i que l'edifici no es començarà a construir fins a finals del 2019

per Redacció

Política, Urbanisme

L'àrea es convertirà en una zona enjardinada
L'àrea es convertirà en una zona enjardinada | Infojonquera.cat

Aprofitar la construcció de la comissaria d'obra dels Mossos d'Esquadra per "formalitzar la façana de l'accés sud al centre de la vila, completar la vialitat i ordenar-hi les edificacions". Aquest és el principal objectiu del Pla de Millora Urbana que a finals d'aquest mes de setembre es començarà a executar a la zona compresa entre el parc de Bombers i el magatzem de la brigada municipal, el carrer Andalusia i l'N-II.

L'àmbit d'actuació és de 6.914 m2, i inclou el solar que el març del 2017 l'Ajuntament va cedir al Departament d'Interior perquè hi construeixi el nou edifici del cos policial. Un edifici que es vol construir "en un punt de gran visibilitat i bona connectivitat".

De fet, tal com explica l'alcaldessa, Sònia Martínez, "la cessió d'aquests terrenys ja comportava la redacció i aprovació d'un pla de millora urbana que també es va aprovar el març del 2017". I "a finals del mes de setembre començaran els treballs d'urbanització d'aquesta zona que ens ha de permetre alhora oferir una entrada molt més atractiva a la vila per atraure possibles visitants i clients".

Una zona molt verda amb un sender per a vianants

El projecte de reurbanització té quatre objectius principals: ordenar la transformació del sector de sòl urbà no consolidat conegut com a La Campa i formalitzar la façana urbana de la rotonda d'accés al centre de la vila; completar la vialitat enllaçant la carretera N-II amb l'avinguda 6 d'Octubre i el carrer Andalusia; ordenar l'espai lliure i donar un èmfasi especial a la perspectiva des de l'accés al centre de la vila, i completar les xarxes de serveis i soterrar els serveis aeris que hi ha actualment.

A la pràctica, s'habilitarà una gran zona verda al costat de la rotonda per "eixamplar visualment l'accés sud de la vila", i se n'habilitarà una de més petita a la part de l'est. Aquesta segona formarà part d'una "gran taca verda" que connectarà amb la muntanya i el bosc de la zona est. I a través d'aquests espais lliures es traçarà un recorregut per a vianants que unirà el carrer Carles Bosch de la Trinxeria amb l'avinguda 6 d'Octubre, i facilitarà el trànsit a peu sense que els veïns i visitants s'hagin d'acostar gaire a l'N-II.

Pel que fa a la comissaria, Martínez avança que, "segons les últimes converses mantingudes amb la conselleria, l'inici dels treballs es començarien a finals del 2019".

S'actuarà en una superfície d'uns 7.000 metres quadrats

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article