Entren en un recinte privat i cremen una estelada

Successos

Entren en un recinte privat i cremen una estelada
Entren en un recinte privat i cremen una estelada | Particular
La Jonquera pateix diversos incidents contra símbols independentistes o mobiliari urbà des de fa dies. Aquesta matinada, quan eren prop de l'01.30, uns desconeguts han entrat en un recinte privat d'un dels habitatges adossats del carrer Pau Casals i s'han enfilat en un balcó per cremar una estelada. L'habitatge pertany a l'ex-cap de bombers de la Jonquera, Fèlix Carreras, i han estat uns veïns de l'edifici de l'altre costat del carrer els que s'han presentat, a l'hora abans esmentada, a la porta de la casa afectada per avisar de les flames.

Els mateixos veïns ja havien descarregat una galleda d'aigua al balcó, situat en un primer pis, per evitar que el foc es pogués propagar cap a la resta de l'habitatge. L'estelada en qüestió i una xarxa protectora han quedat parcialment afectades. Fins al lloc dels fets s'hi ha presentat una patrulla dels Mossos d'Esquadra però no ha estat necessàri, en cap cas, la presència de cap vehicle de bombers.

El propietari de l'habitatge ha lamentat els fets i s'ha mostrat sorprès perquè és la primera vegada que passa un fet d'aquestes característiques al poble, més encara si es té present que els autors haurien entrat en un recinte privat i s'haurien enfilat en un vehicle per apropar-se al balcó. De moment es desconeix l'autoria dels fets tot i la inspecció ocular que han fet els agents policials en el lloc dels fets.

L'alta freqüència de patrullatge policial no evita els actes vandàlics

L'alta presència de cossos policials a la vila, Policia Local i Mossos d'Esquadra, i actualment amb una presència especialment elevada de Policia Nacional espanyola i de Guàrdia Civil a la vila, tots dos cossos també tasques de patrullatge freqüent pel municipi des del passat 1 d'octubre, no han servit com a mesura dissuasòria per evitar els actes vandàlics.

De fet no és el primer cop en què uns desconeguts fan actes vandàlics contra simbologia catalana o independentista. Fa uns dies, poc abans de l'1 d'octubre -dia del referèndum,- també van aparèixer cartells de la campanya del Sí al referèndum arrencats i pintats amb banderes espanyoles, sempre amb esprai i de color groc i vermell.

Sota el pont de l'Ap7 a Agullana han aparegut fa pocs dies diverses banderes espanyoles pintades amb esprai groc i vermell, fins i tot en senyals de trànsit i altre mobiliari. També el Portús ha estat escenari d'actes d'aquesta tipologia: els accesos amb escala en un aparcament municipal es van llevar fa dos dies amb una bandera espanyola pintada a cada escaló.  Els actes vandàlics però nomès han afectat directament els de simbologia catalana, i no consten que balcons amb banderes espanyoles de la Jonquera, (Plaça Olivera, carrer Major, etc) s'haguessin vist afectats per actes d'aquesta mena.
Entren en un recinte privat i cremen una estelada

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article