Caçadors: caçar però també recuperar

Editorial

Molts diumenges tarda,o dilluns pel matí, el col·lectiu de caçadors és motiu de conversa, a l’hora del cafè o de l’esmorzar, al bar o a la feina, pel nombre de senglars abatuts el cap de setmana.
Per contra, quan aquest mateix col·lectiu restaura una font, arregla un camí o planta arbres, ja no són tan motiu de conversa.
Per què? Possiblement a la nostra societat, en general, li interessa més el succés, la notícia amb xifres i sobretot la que té certa morbositat pel davant de les que simbolitzen construcció, positivisme o creació.
Això és fàcilment verificable a les notícies que es publiquen en els mitjans online, quan descobrim quines són les notícies que interessen més als lectors, o sigui, les que comptabilitzen més lectures. Què ho fa que, en un mateix dia, interessa més qualsevol notícia relacionada amb la prostitució que no pas la inuguració d’una exposició prestigiosa al MUME?
Serà que els mitjans de comunicació, en general, no sabem “vendre” prou bé la informació? Podria ser.
Un cas molt similar és el que passa al col·lectiu de caçadors, que com explicàvem a l’inici d’aquest editorial hi ha notícies del seu àmbit que mai, o gairebé mai, queden reflectides ni en les tertúlies improvisades ni per descomptat en els mitjans de comunicació.
Avui, però, una generació de caçadors amb altres inquietuts dins el món de la caça i l’entorn assumeixen la iniciativa de començar a canviar aquesta dinàmica i visió que en general es té del món de la caça a la nostra contrada.
Per això des de L’Esquerda els felicitem i ens proposem donar-los una millor cobertura informativa i per aquest motiu convidem els lectors a llegir l’article i l’entrevista que els dediquem en aquesta edició. Caçadors, bona feina!

1 de novembre de 2013

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article