Els reis a l’hora d’aparcar...

Camions aparcats al bell mig del carrer Salines, al polígon Vilella de la Jonquera (Infojonquera.cat)
Camions aparcats al bell mig del carrer Salines, al polígon Vilella de la Jonquera (Infojonquera.cat) | Infojonquera.cat

Editorial

La Jonquera s’ha convertit en els darrers anys en una àrea de servei especialitzada en serveis al transport. Supermercats, restaurants, àrees de servei per dutxar-se i proveïment de gasoil, són alguns dels serveis que els xofers valoren del nostre municipi.
Un altre dels valors afegits per al transport són les places d’aparcament que s’ofereixen als camions articulats. A més, en els darrers tres anys una normativa municipal ha obligat als propietaris d’aquests aparcaments a dignificar aquestes àrees. Això vol dir la neteja periòdica per eliminar deixalles i males olors, la il·luminació, el vallat i la contractació de vigilància per complementar la seguretat de mercaderies i xofers. Tot això ha suposat una inversió econòmica per a la majoria dels empresaris que han fet un esforç en un moment poc propici per a inversions que sovint fa l’efecte que no tenen un retorn econòmic directe.
Ara bé, malgrat els esforços per dignificar la Jonquera com a àrea de serveis, no passa dia que no veiem diversos camions que no només no usen les zones habilitades, sinó que aparquen en llocs on està prohibit fer-ho; destrossen voreres i impedeixen la circulació fluïda. Una situació que ha arribat l’hora de denunciar públicament per dos motius: primer pel greuge comparatiu amb els que sí complim les normatives de circulació i en segon lloc per la imatge de caos i permissivitat que això implica.

1 de gener de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article