Som un poble prou cívic?

Una paperera plena de bosses de residus domèstics a la zona del casc antic de la Jonquera
Una paperera plena de bosses de residus domèstics a la zona del casc antic de la Jonquera | Infojonquera.cat

Editorial

Penjar una catifa sobre la barana d’un balcó, deixar la bossa de les deixalles en una paperera o no baixar la tapa d’un contenidor de deixalles  són algunes de les actituts incíviques que molts veïns exercim amb massa freqüència. A vegades ho fem per deixadesa i a vegades per desconeixement d’unes ordenances de convivència cívica.
Segurament, amb una mica més de control per part de les autoritats avançaríem cap a un civisme col·lectiu que faria el nostre poble més agradable per a tothom.
Però, i les autoritats? Donen exemple? Quantes vegades no hem vist patrulles dels Mossos de trànsit que veuen camions estacionats a la carretera de Cantallops i no s’aturen per sancionar-los? Quants dies fa que els vehicles de la Policia estatal aparquen en doble fila, o en zones de càrrega i descàrrega o en zones grogues? I la Policia Local, fa complir les ordenances de convivència cívica? Els polítics locals: segur que compleixen amb totes les ordenances cíviques?
Tot plegat ens convida a pensar que al nostre poble, veïns, autoritats i policies, sovint no som prou cívics i amb la nostra actitut passiva molestem als nostres veïns. Per això ens convindria recuperar aquest valor de la convivència ciutadana que només amb l’autoritat  dels responsables governatius, l’exemplaritat dels policies i l’actitut individual més responsable faria el nostre municipi més agradable. Hi sortirem guanyant tots.

1 d’abril de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article