Un entorn privilegiat

El CEJ van organitzar una trobada d’escalada en bloc el mes d’abril
El CEJ van organitzar una trobada d’escalada en bloc el mes d’abril | Josep Ribas - Falgués Fotografia

Editorial

Amb el mes de maig ens arriben les temperatures agradables, el dia té moltes hores de claror i, en general, el bon temps convida a gaudir de la natura.
A la Jonquera tenim un entorn natural i arquitectònic privilegiat que res té a veure amb la imatge dura que generen el pas de les infraestructures que passen pel nostre municipi: carretera, autopista o tren. Només que ens separem uns pocs metres del casc urbà o les vies de comunicació podrem gaudir de boscos, camps, cims, rierols i un extens catàleg de patrimoni arquitectònic. Avui, però, volem fixar-nos en un element que poques vegades tenim present, ens referim a l’entorn de rocs i roques granítiques que afloren dels sòls del terme municipal.
Fa només uns dies el Centre Excursionista Jonquerenc va organitzar una trobada d’escaladors en bloc en aquests rocs granítics. Es tracta d’un ús esportiu que anys enrere hauria estat impensable ja que aquesta modalitat d’escalada és relativament nova. En el segle passat aquests rocs només podien tenir un ús mineral, com a cantera de proveïment de pedra, i sorprèn com en l’actualitat aquests mateixos rocs, els que es conserven, han derivat en un ús esportiu que qui sap si també poden esdevenir, més endavant, en un recurs turístico-esportiu. D’això s’en diu reconversió i a la Jonquera en això en som uns experts, i són una mostra més que vivim en un entorn privilegiat.  Insistim un cop més: gaudim-lo i conservem-lo.

1 de maig de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article