Ets de la Jonquera si... estàs orgullós de ser-ho

Logotip "Ets de l Jonquera si..."
Logotip "Ets de l Jonquera si..." | Infojonquera.cat

Editorial

A mitjans de maig es va crear a la xarxa social Facebook un grup que té per nom “Ets de la Jonquera si...”. El formen més de 500 membres que han anat deixant missatges diversos per completar la frase de capçalera.
El grup el va crear un veí de la Jonquera, Rafa Gallego, que actualment viu a Dubai. La seva iniciativa s’ha fet molt popular entre la comunitat d’internautes de la vila i ha arrelat de tal manera que fins i tot se n’ha creat un logotip amb un d’aquests missatges que complementen la frase inicial: “Ets de la Jonquera si estàs orgullós de ser-ho”. S’han estampat samarretes, clauers, encenedors i adhesius per a cotxes. Un autèntic fenomen.

Que una iniciativa nascuda en una xarxa social com és Facebook hagi tingut tant bona acollida no hauria d’estranyar a ningú. En l’actual model de societat les xarxes socials complementen, cada vegada més, la forma de relacionar-nos les persones, efecte que cal estendre en el nostre cas concret a la relació entre els veïns de la Jonquera.
Que el missatge escollit per fer les samarretes sigui “...si estàs orgullós de ser-ho” tampoc hauria d’estranyar a ningú. Massa sovint els jonquerencs hem de donar moltes explicacions i fer d’ambaixadors voluntaris per explicar la realitat del nostre poble. A vegades sembla que ens hàgim de justificar per dir que som jonquerencs. Aquest vegada, però, no donem explicacions, només constatem que ho som i que n’estem orgullosos. Potser és una actitud reactiva a la imatge negativa que s’ha anat enquistant al nostre poble? O la reacció per uns sentiments ferits massa temps? Podria ser, però el que és segur és que alguna cosa està canviant. Celebrem-ho, i lluïm les samarretes amb orgull, ens ho mereixem.

1 de juny de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article