La llei del paradís

Peces de formigó (New Jersei) ocupen la vorera i aparcaments del polígon Mas Morató
Peces de formigó (New Jersei) ocupen la vorera i aparcaments del polígon Mas Morató | Infojonquera.cat

Editorial

Des del primer intent d’atemptat amb cotxe bomba al prostíbul “Paradise”, ocorregut el desembre de 2012, ja han passat 18 mesos.
Des d’aleshores tot el perímetre de l’edifici, la vorera en concret, s’ha vist envoltada per una tanca de peces de formigó New Jersey, que impedeixen accedir a unes quantes places d’aparcament que eren públiques. La mesura, circumstancial, es va permetre en el seu moment per motius de seguretat amb l’objectiu de dificultar possibles nous atacs amb explosius. Onze mesos després de l’intent d’atemptat, el novembre de 2013, els Mossos d’Esquadra detenien els autors de les amenaces i del llançament d’explosius.
Mentrestant s’ha consolidat el perímetre de peces New Jersey.

Però hi ha altres qüestions. S’ha normalitzat com a aparcament “privat” un tram final de l’avinguda Països Catalans. O també que una zona del mateix carrer ja ha esdevingut la parada de taxis que donen servei a clients i prostitutes.
Tot plegat ens fa pensar que tot allò que envolta el prostíbul, tant en l’aspecte físic com en l’urbà, com en l’aspecte més legal, s’ha anat consolidant a mida dels interessos dels responsables propietaris d’aquesta activitat. Amb el pas del temps ja ningú recorda ni planteja recuperar el que abans havia estat un espai de domini públic.

És necessari que des de les institucions corresponents es treballi per restablir la situació que hi havia a la zona abans dels intents d’atemptat. Un cop desaparegudes les amenaces i restablerta la normalitat també semblaria lògic que els carrers, voreres i aparcaments del Mas Morató tornessin al seu ús original.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article