Temps per a les respostes

Portada Esquerda 156
Portada Esquerda 156 | Infojonquera.cat

Editorial

A la passada edició de l’Esquerda vam convidar els nostres lectors a reflexionar sobre els avantatges i inconvenients que tindria per la Jonquera la Independència de Catalunya. Ha costat trobar respostes a les qüestions que plantejàvem fins que, fa pocs dies, el Govern de la Generalitat va publicar el “Llibre Blanc” sobre la Independència de Catalunya. I sí, aquest llibre ens dóna algunes “pistes” sobre el futur que li espera a la Jonquera en cas  que Catalunya esdevingui un nou Estat.

Temes com les infraestructures, la fiscalitat, l’euro o el servei de duanes són, amb tota seguretat, els que més podrien fer canviar la realitat del nostre dia a dia,  però el cert és que, analitzats un a un, no hi ha motius per pensar que hi puguin haver grans canvis. Els tràmits duaners continuaran o potser s’incrementaran, la fiscalitat i els impostos especials quedaran a l’espera i criteri del nou Govern del país, l’euro continuarà sent la nostra moneda d’ús quotidià (tant si Catalunya continua a l’UE com si ha de tramitar la incorporació), infraestructures com l’AP7 tindran pocs canvis i només en el cas de l’N-II, com a mal menor, haurem de continuar esperant per veure-la desdoblada. Com ara. Tot això, és clar, suposant que ens deixin votar i que l’opció escollida sigui la de crear un nou Estat.

En altres territoris la Independència tindrà afectacions diferents en funció del seu model econòmic i sobre això s’han destinat molts articles i reportatges des de diferents mitjans de comunicació, institucions i organismes. Res a dir, però curiosament ningú ha posat l’atenció sobre la nostra població. Per això des de l’Esquerda, malgrat la nostra escassetat de mitjans, intentem i procurem tractar aquests temes des d’una perspectiva en clau local, perquè som singulars, tant com ho és la Jonquera. Això ens fa únics, ens agrada i ho assumim tant com ens és possible.

1 d’octubre de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article