Patrimoni local, un bon recurs per als temps que estem vivint

Editorial

Transportistes que cada cop consumeixen menys en els restaurants i supermercats, nordcatalans que ens visiten amb menys freqüència i que també pateixen la crisi... i perspectives que el turisme que visita Catalunya, i que majoritàriament passa per l’AP7, torni a baixar en percentatges d’entre un 10 i un 15% (el 2008 ja va baixar un 10%). Aquestes dades ens fan pensar que en els propers mesos la crisi que viu el país (...i el continent i tot el món) es tornarà a posar en evidència en els establiments comercials, hostalers i de serveis de la nostra vila, i ho farà en un període que per norma era econòmicament el més generós de l’any.
No cal recordar que més o menys totes les activitats econòmiques de la Jonquera ja s’han vist obligades a adoptar mesures per resistir l’actual escenari de crisi a l’espera que les mesures econòmiques anunciades a Europa, el Govern central i Generalitat comencin a donar resultats.

Però la Jonquera, per la seva especial singularitat hauria de plantejar-se buscar la seva pròpia fòrmula per lluitar, o com a mínim paliar, els efectes de l’actual crisi. Una de les fòrmules passa per recuperar el seu autèntic i renovat potencial turístic. Autèntic perquè és real, té valor, i malgrat que amb la crisi duanera dels anys 90 es va intentar posicionar i no va funcionar per diferents motius, avui continua siguent un potencial vigent. I renovat perquè en els darrers 10 anys hem incorporat nous recursos, com el MUME, l’oficina de turisme de Can Laporta, disposem de nous hotels, nous restaurants i perquè sobretot es dóna la circumstància d’un canvi d’hàbits en la forma de fer turisme.
El turisme de proximitat és una tendència que està creixent i això ens afavoreix, i és que els ciutadans no han renunciat al seu lleure ni a les escapades, sortides o vacances, però actualment s’opta per estades de temps més curtes, geogràficament properes, i vivencialment intenses, productives i culturals.

Convidem als lectors a veure la informació que publica L’Esquerda en la pàgina 21 d’aquesta revista, en la qual informem d’una iniciativa que des d’aquesta editorial hem activat d’acord amb la filosofia que ens impulsa a fer aquesta proposta. És una iniciativa desinteressada, voluntariosa i feta amb la convicció que queixar-se de l’actual situació no és ben justificada del tot si no va acompanyada de l’esforç individual i col·lectiu per canviar-la.

1 de juny de 2009

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article