I a ells, qui els sanciona?

Vehicles policials mal estacionats sense llums d'emergència pels carrers de la Jonquera
Vehicles policials mal estacionats sense llums d'emergència pels carrers de la Jonquera | Particulars

Editorial

Mossos d’Esquadra, Cuerpo Nacional de  Policía, Guàrdia Civil i Policia Local: aquestes són les quatre policies que diàriament veiem patrullar pels carrers de la Jonquera. Encara hi podríem fer constar la Gendarmerie i és que amb freqüència podem veure els seus vehicles davant la Comissaria del CNP.

Tots aquests cossos policials vetllen per la nostra seguretat i, quan és necessari, fan complir les lleis estatals, autonòmiques, o normatives municipals. Per aquest motiu tots hem rebut, alguns més i altres menys, algun avís i també alguna sanció per part d’un o altre cos policial. Res a dir, és correcte, fan la seva feina i no hi ha cap objecció si la sanció es deu a una causa objectiva i amb el mateix criteri per a tothom. Cal dir que els agents d’aquests cossos són, llevat d’algun cas, professionals molt correctes.

Ara bé, ja fa temps que en aquest mitjà de comunicació alguns jonquerencs ens hi han fet arribar algunes observacions sobre els cossos policials. En alguns casos ens han enviat fotografies com les que reproduïm a la portada d’aquesta revista: són vehicles policials que, sense portar activats els llums d’emergència, mantenen actituds reprobables cívicament. Si això ho fan és perquè entre els cossos policials tampoc no es retreuen conductes inapropiades i menys encara es fan servir butlletins sancionadors. Sovint fan la vista grossa, o bé s’excusen per l’atribució de competències o algun altre motiu.

Creiem que ja va sent hora que els cossos policials accentuin pulcritud en les seves accions en el dia a dia: això és respectant les zones de pas de vianants, les zones d’aparcament regulades com a zona blava, les d’estacionament per a persones amb minusvalies o el respecte per les zones de càrrega i descàrrega destinades a transportistes.

En una conjuntura en la que vivim moments de resignació per la corrupció política i la situació econòmica, i per això mateix sensibles als greuges comparatius, hem d’exigir que els qui han de donar més exemple que ningú altre a l’hora de complir lleis i normatives ho facin mantenint una actitud exemplar. En cas contrari, amb quina credibilitat podem els ciutadans acceptar una sanció malgrat pugui estar ben posada?

1 de desembre de 2014


Fotografies de l'editorial: 1 - Vehicle de Mossos aparcat sobre pas de vianants sense llums d’emergència. 2 - Vehicles del CNP ocupant zones grogues de càrrega i descàrrega per una banda i ocupant zones blaves sense els corresponents tiquets. 3 - Vehicles del CNP en zona de càrrega i descàrrega al mateix centre del carrer Major, obligant els transportistes a fer la feina en el pas de vianants. 4 - Vehicle de la Guàrdia Civil ocupant un espai reservat a conductors minusvàlids davant Supermercat L’Esclat. 5 - Vehicle del CNP ocupant una zona groga i el carril de circulació sentit nord. 6 - Vehicle de la Guàrdia Civil ocupant un espai reservat a conductors minusvàlids al carrer Major.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article