El PP i el tancament del MUME

Façana general del Mume, al carrer Major de la Jonquera
Façana general del Mume, al carrer Major de la Jonquera

Editorial

La candidata del Partit Popular Alícia Sanchez-Camacho possiblement no ha visitat mai la Jonquera, més enllà de passar-hi de llarg per l'AP7, i per tant tampoc ha visitat el MUME, equipament que proposa tancar. Un tancament que es produïria en el supòsit que algun dia pogués aplicar el programa del Partit Popular al Govern de la Generalitat, segons va anunciar a l’agència EFE el passat 3 de novembre.

Cal recordar als lectors d’Infojonquera.cat que el MUME és un equipament cultural impulsat amb fons europeus, de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de la Jonquera. Es tracta de l’única inversió cultural important realitzada al nostre municipi per part de les administracions públiques.
Cal intuir que la proposta d’Alícia Sánchez Camacho està feta des del desconeixement de la realitat històrica de la jonquera i tot fa pensar que respon a l’interés en aplicar una política ideològica que no és altra que la que difon i aplica el Partit Popular a les administracions públiques en què governa. Es tracta doncs d’una proposta plenament coherent amb la voluntat política del partit que representa.

A la majoria dels jonquerencs ens fa mal poca sensibilitat que el PP sempre ha demostrat tenir amb Catalunya en general i que ara demostra amb la Jonquera en particular. I és que no només no anuncien mai inversions importants al nostre terrritori (TGV a part) des de les institucions que controla el PP, sinó que ara, a més, anuncien la desinversió d’alllò que sí que han fet les administracions en què precisament el PP no governa. Desconeixement o desídia? S’actua amb premeditació o què hem de pensar?
Com que la realitat és tossuda, i alguns exemples així ho demostren, tot fa pensar que s’actua d'aquesta manera per una voluntat expressa. Però tant de bo ens equivoquèssim. És culpa nostra no haver sabut fer veure quina és la realitat de la Jonquera a determinats responsables de la política? O és obligació seva interessar-se per la realitat d’un territori i la seva gent?

Sanchez-Camacho, com a representant a Catalunya del partit que governa avui l'Estat espanyol, abans d’anunciar desinversions, el que hauria de fer és visitar la nostra vila. I no li aniria gens malament que, malgrat que segurament té un Teletac que com a tot diputat del Parlament Català li permet circular per l’AP7 gratuïtament, circuli preferiblement per l’N-II i així comprobar la realitat de les infarestructures propietat de l’Estat. I un cop a la Jonquera caldria que circulés amb cotxe per rotondes i polígons i que s’arribés fins al Portús (on per cert constataria que encara hi ha instal·lacions propietat del Ministeri de l’Interior que incompleixen els Acords de Shengen) i així veuria com és la principal entrada del seu, i el nostre, país.

Aprofitant la visita seria interessant que sabés que el Ministeri de Foment va tardar 9 anys (alternant-se PP i PSOE en el Ministeri) per fer una reforma de la travessia urbana de la jonquer (de només 4 quilòmetres), així com dels col·lapses estiuencs a les rotondes de a nostra vila, o de la grava i el greix de gasoil que ocupa rotondes que, de tant en tant, retira algun operari de manteniment del Ministeri de Foment. O que un senyal caigut a terra per la Tramuntana pot tardar setmanes en ser restituït. O que llargs trams de la N2 queden sense llum encara no sabem per quin motiu.

Seria molt positiu que, ja que mai ha volgut visitar el MUME, com a mínim visiti el municipi per així intercedir en solucionar els problemes d’aquest racó de país, abandonat pel que fa a les inversions. Un tros de país que només és estimat pels recursos que genera en forma de recaptació d’IRPF, IVA i en impostos especials com carburants, alcohols i tabacs. Aquesta és una realitat que amb seguretat deu desconéixer i que per tant ha propiciat que el seu subconscient l'hagi traït pensant que la Jonquera i el seu MUME són un forat permanent de recursos públics.

12 de novembre de 2012

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article