Quan l’esport fa gran a la Jonquera

Títol: Final i celebració del Torneig Internacional d'Hoquei Patins celebrat a la Jonquera el març de 2013
Títol: Final i celebració del Torneig Internacional d'Hoquei Patins celebrat a la Jonquera el març de 2013 | Club Patí Jonquerenc

Editorial

Milers de persones de la Jonquera, l’Empordà, Catalunya, i també d’arreu d’Europa, han passat aquesta Setmana Santa per la Jonquera. El seu reclam era el torneig internacional que el Club Patí Jonquerenc ha organitzat per celebrar el seu 30è aniversari. Ha estat un torneig gran, molt gran. No només per la quantitat d’equips que hi han participat (33, de 15 clubs diferents), sinó també per tot el que ha comportat en diversos àmbits: més de 200 nens i adolescents han fet nous amics amb qui han compartit 4 dies a la Jonquera, centenars de pares i acompanyants que també s’han instal·lat al poble, el pavelló que s’ha tornat a omplir i ha tornat a vibrar amb l’hoquei com feia anys que no ho feia... I el més important de tot és el record que se n’enduran tots els participants i visitants.

Perquè l’esperit constructiu d’un esdeveniment d’aquestes característiques es manifesta a diversos nivells: el torneig ha ajudat als jugadors a fer equip, als equips i familiars a fer club, als clubs a fer hoquei... I l’hoquei ha ajudat als veïns a fer poble, i al poble a netejar la imatge que sol oferir de cara a l’exterior. I és que aquests milers de persones que han passat per la Jonquera s’hauran adonat que no només som prostíbuls i camioners, sinó que darrera d’aquesta màscara que sovint ens volen vestir hi ha un poble amable que es mou -en aquest cas amb patins, però en altres jugant a futbol, corrent, nadant o amb raquetes a la mà pels seus nens i per la seva gent.

Per tot això, des d’aquí no només volem fer un reconeixement a la feina feta pel Club Patí Jonquerenc, sinó que també volem animar els altres clubs del municipi (la Unió Esportiva la Jonquera, el CEJ, el club de natació de l’ACEJ, el tennis taula...) a utilitzar l’esport per fer pinya i demostrar al món, d’una vegada per totes, com de gran n’és la Jonquera!

1 d’abril de 2013

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article