Patrimoni en temps de crisi

Plaça i carrer de la Torre
Plaça i carrer de la Torre | Josep Ribas - Falgués Fotografia

Editorial

Els jonquerencs sempre hem estat un poble orgullós del seu patrimoni. Als anys setanta i vuitanta, entitats com el CEJ, el GAT o els Amics de Santa Llúcia van treballar, en la mesura de les seves possibilitats, per conservar i promoure el patrimoni arquitectònic de la vila.
Ermites, capelles, fonts, entorns naturals, camins, i segurament ens deixem altres elements d’interès, han estat un motiu de lluita per a la seva conservació.
A dia d’avui s’han afegit a aquesta lluita a contrarellotge els Amics de Santa Maria i  la Colla de Caçadors.
Totes aquestes entitats ho fan amb motivacions i objectius no tan diferents, perquè al capdavall sempre s’acaba procurant transmetre a generacions futures allò que usem,preservem i coneixem, a vegades en forma de costums i a vegades en forma d’edificis. Els mou un instint de continuació, de pervivència en el futur i de no caure en l’oblit allò que considerem positiu, útil i amb valors tan variats com l’ús, l’art o la memòria.
Fer tot això en temps de crisi té un doble mèrit, perquè els recursos públics han passat a ser gairebé inexistents i la iniciativa privada feina té a mantenir-se en actiu. Que serveixin aquestes ratlles com un reconeixement i una crida a la continuïtat. Endavant!

1 de maig de 2013

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article