Creus que la bandera de l'Estat espanyol s'hauria de penjar al balcó de l'Ajuntament de la Jonquera, a la Biblioteca, zona esportiva, a l'escola i a l'Institut IES?

136 vots

El Govern de l'Estat espanyol enceta una guerra de banderes en plena crisi. La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, exigeix a municipis com Corbera de Llobregat o Gallifa, que posi banderes espanyoles a llocs on n'hi ha hagut mai, com escoles, equipaments esportius i bilbioteques.

Malgrat que el discurs oficial del Govern espanyol és que cal centrar-se en les mesures de reactivació econòmica per a sortir de la crisi i deixar de banda les qüestions anomenades "identitàries", la Delegació del Govern espanyol exigeix a l'Ajuntament de Corbera de Llobregat que es gasti diners per tal d'hissar la bandera espanyola a tots els edificis públics del municipi, incloent el col·legi, la biblioteca o les zones esportives. Aquest Ajuntament ha rebut aquest dilluns un requeriment del Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona perquè ho fes.

Segons ha explicat l'alcalde de la població, el consistori ha accedit finalment a col·locar la bandera a l'edifici de l'Ajuntament, però s'ha negat a acatar l'ordre en el cas de la resta d'edificis al·legant que "la situació econòmica i financera no permet pals i banderes per instal·lar-los on demanava la representació del Govern a Catalunya". Per això, la delegació que dirigeix ​​María de los Llanos de Luna ha decidit recórrer a la via judicial amb un recurs contenciós-administratiu. La informació detalla que el procés va arrencar a partir d'una denúncia d'un veí de la localitat al Defensor del Poble que només demanava que es col·loqués la bandera espanyola al consistori però va ser la Delegació del Govern qui va ampliar el requeriment a la resta d'edificis públics.
Què passarà quan la Delegada del Govern es fixi en la Jonquera? Tard o d'hora passarà?