Et sembla bé que s'obligui els restaurants a servir l'oli en l'ampolla original i amb etiqueta?

76 vots

Trobar l’oli d’oliva degudament etiquetat en bars i restaurants de tots els estats de la Unió Europea serà d’aquí poc una realitat. I és que la Comissió Europea finalment ha modificat les normes de comercialització de l’oli d’oliva i a partir d’ara obligarà que aquest producte, quan se serveixi a restaurants i bars, estigui degudament envasat i etiquetat.
Aquesta és una mesura que des de fa temps reivindicaven cooperatives i productors d’oli de la nostra comarca i del nostre país. De fet, des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han mostrat la satisfacció de tot el sector per aquesta nova normativa. Amb la finalitat de garantir una correcta informació al consumidor i evitar fraus en el producte, la nova mesura també obliga que els envasos estiguin proveïts d’un sistema que impedeixi la reutilització de l’envàs una vegada esgotat el producte que conté.
Des de la FCAC també es valora positivament que, en l’etiqueta dels olis d’oliva verge i verge extra, es pugui identificar la campanya de recol·lecció de l’oliva, igual que es fa amb els vins.
La proposta de la Comissió Europea només està pendent de rebre el vistiplau de l’Organització Mundial del Comerç (OMC) perquè la UE pugui procedir a la seua aprovació formal i entrin així en vigor les noves condicions. Una proposta que, segons Segura, rebrà llum verda a molt curt termini.