Fan bé les autoritats de destruir els objectes comissats als venedors il·legals?

66 vots

El Top manta és un terme informal que es fa servir per a referir-se a l’activitat de mostrar, sobre una manta o llençol, diversos productes falsificats, per a vendre'ls a preus molt per sota dels objectes legals que compleixen la llei.
Aquesta activitat, que a la Jonquera i el Portús té la peculiaritat que no es fa amb una manta estesa a terra sinó a peu dret, està considerada il·legal i els venedors quan veuen un agent policial escapen recollint el mostrari dipositat sobre una manta o llençol unit per unes cordes per facilitar la seva recollida. El top manta sempre està a prop del client, normalment en llocs molt freqüentats per compradors, turistes, com ara les zones comercials del Portús o la Jonquera. Els venedors acostumen a ser immigrants. El cas és que el top manta perjudica els fabricants que compleixen amb tots els requisits i les vendes dels comerços que compleixen les lleis.
La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Jonquera destinens recursos dels Mossos d'Esquadra i Policia Local  per tal d’eliminar aquest tipus de comerç il·legal.