Creieu que la Jonquera s'ha de convertir en un punt de mobilització estratègic per fer més visibles les veus que reclamen la independència de Catalunya?

116 vots

Coincidint amb la gran manifestació que l'11 de setembre va aplegar, un cop més, centenars de milers de persones a Barcelona, i amb el desè aniversari de la primera consulta sobre la independència (que es va fer a Arenys de Munt), un dels impulsors d'aquell referèndum, Carles Mora (aleshores alcalde d'Arenys de Munt), va concedir una entrevista al diari digital Vilaweb.

Entre altres declaracions, es va mostrar convençut que “cal ser més contundent” a l'hora de reclamar la independència de Catalunya. I va posar com a exemple la possibilitat de convocar la manifestació de la Diada Nacional a la Jonquera. Preguntat sobre com creu que pot culminar el procés, va dir que una de les coses que s'han de fer són accions “estratègiques, organitzades, multitudinàries, pacífiques i eficaces per la seva contundència”. I com a exemple (un de varis) va matisar: “Imagineu que a cinquanta mil jubilats se’ns espatlla el cotxe casualment a la frontera, com si fos el Triangle de les Bermudes… Es crea un tap que potser no es pot destapar durant dies! O imagineu que la manifestació de la Diada, en lloc de fer-la a Barcelona, l’haguéssim feta a la Jonquera. Cal ser més contundents. Més d’un milió de persones allà, pacíficament, cantant, parlant, amb ambient de gatzara…”.