"Hem fet algun canvi, intentant buscar nous camins, per fer la Marxa una mica diferent"

per Redacció

Tat Pérez Presidenta del Centre Excursionista Jonquerenc (CEJ)

Entitats, Esports, Vida social

Tat Pérez s'ha envoltat d'un equip molt jove i vital
Tat Pérez s'ha envoltat d'un equip molt jove i vital | Falgues Fotografia

Fa uns mesos el CEJ es va constituir com a club independent de l’ACEJ. Què els ha aportat, això, com a entitat?

De moment, estem encara amb tota la paperassa, perquè s'està intentant, amb l'altra secció de l'ACEJ que queda, la natació, no donar de baixa l'ACEJ , ja que és una entitat de molt anys i amb molta història per als jonquerencs.

 

Quants socis tenen, actualment?

Tenim un centenar de socis amb ganes d’ampliar la llista.

 

I qui l’acompanya a la nova junta?

Un grup de joves de la Jonquera: la Clara Budó, en Genís Justafré, la Júlia Penalva, la Sílvia Planas, la Júlia Honrado, en Víctor Pérez; dos membres de la secció d’escalada, que són l'Andreu Roget i en David López; i en Carles Planas i en Josep Penalva, que ja havien estat en juntes anteriors.

 

Quina valoració fan d’aquests primers mesos?

Els començaments sempre són molt intensos. Tenim molts camps oberts, però hi ha hagut molt bona rebuda per part de la gent del poble i fem una valoració positiva.

 

En la vessant més social, aquest semestre han organitzat una sèrie d’activitats i sortides per l’entorn del municipi. Quin balanç en fan?

Sí; com dius hem fet una calendari fins a finals de juny. Fem una valoració molt bona de les activitats que s'han fet, tant amb els participants com amb els voluntaris que han col·laborat perquè aquestes tres sortides siguin diferents.

 

Quin perfil de persones hi ha participat?

Hi ha participat gent que gaudeix caminant, que li agrada la muntanya, interessada per la història i l’entorn que tenim.

 

La idea és recuperar l’essència històrica d'un CEJ que organitzava diverses activitats per cohesionar la societat jonquerenca?

Per nosaltres és prioritari recuperar les activitats que es feien fa molts anys, excursions adreçades a gent adulta i també excursions amb monitor perquè puguin venir la mainada del poble.

 

En el marc d’aquesta programació, aquest diumenge se celebra un dels actes més històrics i ineludibles: la Marxa dels Dòlmens. Com van les inscripcions?

Aquesta és la nostra primera Marxa com a junta. Per no coincidir amb altres marxes de la comarca, aquesta edició es fa a principi de juny, una mica més tard del que era habitual en edicions anteriors, però les inscripcions segueixen a bon ritme. Les previsions meteorològiques són bones i coincideix amb la festa petita del poble.

 

Han fet alguns canvis en el recorregut. Expliqui’ns-els.

Hi haurà dues opcions: el de 7 quilòmetres, que és un recorregut fins a Canadal; i el de 14, que arriba fins als Estanys, on hi ha la major la quantitat de dòlmes. Hem fet algun canvi, intentant buscar nous camins, per fer-ho una mica diferent.

 

Després de la Marxa, es farà la baixada de la Flama del Canigó i el cicle es tancarà amb la no menys tradicional travessa de Portbou. Se’n manté l’essència original?

Aquest any, en coincidir cap de setmana Sant Joan, intentarem fer una sortida oberta a tothom que vulgui venir a buscar la flama, ja que el Canigó i els seus entorns són un lloc idílic, que molta gent no coneix i que formen part de la nostra història. I com cada any, farem la travessa a Portbou, junts, amb els companys de Cantallops i gent de la comarca, i amb moltes ganes d’engrescar els joves jonquerencs i tothom que tingui ganes de gaudir d'un cap de setmana de muntanya.

 

Després de la travessa, tenen previst organitzar més activitats?

De cara a l'estiu tenim programades unes sortides al vespre-nit. I tenim ganes d’organitzar un sopar a la fresca.

 

Una altra cita que també s’ha convertit en ineludible és la Cursa de la Dona...

Sí, per suposat, la cursa de la dona no faltarà. Una cursa solidària i amb col·laboració amb l'Oncolliga i la seva junta local. Ens fa molta ilusió continuar organitzant-la.

 

En la vessant esportiva, com es presenten els propers mesos?

Com cada any, des de la seva organització, participem a l'Oncotrail, un trail solidari a benefici de l'Oncolliga. També tenim un projecte molt important, que és una cursa transfronterera que farem amb els companys del Voló, cap a finals d'octubre, que a més de la part esportiva també tindrà una vessant cultural. I estem preparant, com ja us he comentat, les sortides de l'últim semestre.

 

S’han plantejat crear una secció infantil, al club?

Sí. És un tema que en tenim ganes, per això volem començar a organitzar sortides amb monitors perquè puguin venir mainada i en futur immediat poder ampliar l'oferta esportiva del poble amb una escoleta de trail.

 

I si algun adult s’hi vol afegir, com els pot contactar?

Normalment, al cartell de les activitats sempre hi ha un parell de telèfons de membres de la junta. Es poden posar en contacte amb nosaltres per correu electrònic (cejonquerenc@gmail.com) o passant per Can Laporta.

 

I ja per acabar, un últim missatge per als lectors d’Infojonquera:

Animar a tots els lectors d'Infojonquera a participar a la Marxa dels Dòlmens, una estona gaudint corrent o caminant per un lloc privilegiat del nostre poble.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article