El Consell Comarcal contracta un treballador per fer feines temporals a Agullana

La contractació s'emmarca en el Programa Treball i Formació, que vol millora l'ocupabilitat de persones amb dificultats d'insersió al mercat laboral

per Redacció

Agullana, Vida social

El nou empleat farà feines pel consistori
El nou empleat farà feines pel consistori

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha posat en marxa una nova edició del Programa Treball i Formació, destinat a millorar l'ocupabilitat de persones amb dificultats d'integració al mercat de treball especials i que estan en risc d'exclusió laboral i social. Aquesta acció posa el focus, de forma molt especial, en els aturats de llarga durada majors de 45 anys, les dones, les persones immigrants o refugiades, les persones en situació de pobresa i altres col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Per aquest motiu, s'han formalitzat 28 contractes, de 6 i 12 mesos de durada, per a treballadors que aniran destinats a 20 municipis de la comarca. I un dels beneficiaris és Agullana. Els altres beneficiaris són Albanyà, Castelló d'Empúries, Capmany, el Far d'Empordà, el Port de la Selva, Espolla, Fortià, Garriguella, Lladó, Palau de Santa Eulàlia, Maçanet de Cabrenys, Palau-Saverdera, Pont de Molins, Portbou, Saus Camallera i Llampaies, Siurana d'Empordà, Torroella de Fluvià, Vilafant i Vilamalla, als quals cal afegir aquells municipis de l'entorn que ho hagin sol·licitat.

El Programa Treball i Formació està inclòs dins del marc del Pla general d'ocupació de Catalunya – Estratègia Catalana per l'Ocupació 2012-2020, i pretén facilitar l'accés al mercat laboral d'aquestes persones a través d'una experiència laboral en un entorn productiu real i mitjançant diversos mòduls de formació. El programa està finançat pel Fons Social Europeu, el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social.

Les experiències en l'àmbit laboral es realitzaran en diferents ajuntaments de la comarca i les feines que realitzaran seran les pròpies de peó de manteniment, peó de jardineria, auxiliar d'arxiu i d'agent cívic. Les tasques a realitzar seran addicionals a l'activitat habitual del personal de l'Administració local i han d'estar directament relacionades amb l'interès general i social al que serveix l'Administració local, segons detalla la normativa del programa. Pel que fa a la formació, es faran diversos mòduls, fins a un total de 60 hores, destinats a la millora d'aquells aspectes relacionats en la integració als nous mercats laborals, la iniciativa o la comunicació, entre d'altres.

El programa ha necessitat de la contractació d'un tècnic com a coordinador, que realitzarà les accions de coordinació i suport necessàries per execució del Programa Treball i Formació. El coordinador s'ocuparà de la gestió de processos tècnics i administratius vinculats a la realització i a la justificació de les accions i a l'acompanyament actiu de les persones participants durant la realització de les accions d'experiència laboral i de formació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article