El MUME inaugura 'Reconstrucció', un espai visual creat a partir d'elements quotidians

L'exposició, obra d'Ester Baulida, vol aconseguir una reconciliació individual i col·lectiva entre el passat recent i el present

per Redacció

Cultura, Història

La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny
La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny | Falgues Fotografia

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) va inaugurar ahir la mostra Reconstrucció, una proposta artística que, a partir d’elements quotidians com cortinatges o catifes, simula un petit habitacle obert als visitants. La selecció dels objectes i la seva disposició en l’espai evoquen el pas del temps i el dolor del passat recent, atapeït de violències i catàstrofes. Alhora, apel·len al recolliment personal, a la introspecció, i inviten a fer reflexions per reconstruir sobre aquest patiment i esfondrament la dignitat i el respecte a la diversitat.

Reconstrucció, a càrrec de l’artista visual Ester Baulida, es podrà visitar fins el proper 9 de juny. És una invitació a sanar allò que perdura en la memòria com a fracturat i no cicatritzat i a teixir la reconciliació individual i col·lectiva entre el passat recent i el present.

La mostra ocupa un petit espai que el MUME reserva per a propostes artístiques contemporànies que tinguin com a eix principal les relacions entre l’art i la memòria. L’objectiu és oferir visions i perspectives diverses en la tasca de recuperació, divulgació i difusió de la memòria històrica.

 

Un espai per a la reconciliació

El MUME compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions temporals com aquesta i d’altres de permanents, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica al voltant de l’exili causat per la Guerra Civil espanyola. El gestiona el Consorci del qual formen part la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Justícia, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de la Jonquera i la Universitat de Girona. 

La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny
La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny
La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny
La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny
La mostra es podrà visitar fins el 9 de juny

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article