La Jonquera participa en una sessió per a la dinamització econòmica i ocupacional de l'Alt Empordà

Es va fer a principis de març a Roses i va servir per revisar el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local de la comarca

per Redacció

Economia

Hi van participar representants de diversos sectors
Hi van participar representants de diversos sectors | Ajuntament de Roses

L'Ajuntament de la Jonquera va participar el passat 9 de març en una sessió per a la dinamització econòmica i ocupacional a l’Alt Empordà que es va fer al Teatre Municipal de Roses. Va ser una jornada de treball que va permetre revisar el Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació de la comarca.

El desenvolupament de la sessió estava estructurat segons el resultat de quatre taules de treball celebrades prèviament en els àmbits d'ocupació, emprenedoria i empresa, agroalimentari i turisme.

Tant a les taules com a la jornada de dissabte hi van participar agents representatius dels diferents àmbits (empresarial, social, educatiu, ocupacional i formatiu), tant públics com privats de la comarca. Els havien convidat entitats promotores del pla estratègic, que són el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, els ajuntaments de Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, Llançà, l’Escala, la Jonquera, Vilafant i Vilamalla, el Consorci Salines-Bassegoda i l’Associació Empordà Turisme.

L’objectiu de les sessions va ser aportar noves idees i reflexions que permetin configurar un pla d’accions prioritàries adreçades a dinamitzar tant a nivell econòmic com ocupacional la comarca. A partir d’una dinàmica oberta i flexible de treball, els participants varen contribuir amb noves aportacions en els diferents àmbits proposats.

A les conclusions finals de la jornada, una de les peticions que va sorgir va ser la necessitat que es garanteixi la realització de les accions proposades en el document definitiu de revisió del pla estratègic. Com a demanda prioritària dels participants, va constar que les accions que s’acordin han de ser viables i possibles d’executar amb els recursos endògens disponibles. En aquest sentit, es va proposar la creació d’una comissió o òrgan representatiu, legitimat i consensuat pels principals agents del territori, que aprovi, acompanyi i validi l’execució de les accions.

La propera jornada participativa està prevista que es celebri el dia 25 d’abril. I ja s'hi presentarà un document provisional de diagnosi que serveixi per elaborar i consensuar el pla d’acció definitiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article