La MAT que creua la Jonquera ha estalviat una mitjana de 130 milions d'euros anuals al sistema elèctric espanyol

El delegat de Red Eléctrica a Catalunya vaticina que, a la llarga, la línia de Molt Alta Tensió també repercutirà positivament en les factures del consumidor final

per ACN

El Portús, Economia

Imatge de recurs de la tuneladora Albera, que va perforar el túnel de la MAT
Imatge de recurs de la tuneladora Albera, que va perforar el túnel de la MAT | ACN

La interconnexió de la línia de molt alta tensió (MAT) entre França i l'Estat espanyol a través de la Jonquera ha suposat un estalvi mitjà de 130 milions d'euros anuals per al sistema elèctric espanyol. És el balanç que fa Red Eléctrica de la interconnexió soterrada dels 400 kV a través dels Pirineus, que va entrar en fase comercial a l'octubre de 2015.

Segons va publicar l'ACN, el delegat de la companyia a Catalunya, José Ignacio Lallana, atribueix aquest estalvi al fet que el preu de l'electricitat a França és inferior al de l'Estat espanyol, i importar-ne a través de la interconnexió abarateix el de la que es consumeix a Espanya. De fet, l'energia en origen a l'Estat és de mitjana 10 euros el megawatt més cara que a França, segons dades facilitades per Red Eléctrica.

El delegat de la companyia a Catalunya assegura que, a la llarga, l'estalvi també repercutirà en la factura del consumidor final. Lallana remarca que la interconnexió de 250 quilòmetres entre Santa Llogaia d'Àlguema i Baixàs (a la Catalunya Nord) fa que el sistema elèctric sigui "més eficient" i tingui "menys cost".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article