L'històric Jordi Puig fa parada a la Jonquera en la seva ruta pels Països Catalans

L’independentista va explicar les seves experiències passades i el seu viatge actual als Porxos de Can Laporta

per Redacció

Política, Vida social, Història

El va acollir una delegació de l'ANC
El va acollir una delegació de l'ANC | Falgues Fotografia

L’històric militant independentista Jordi Puig va explicar dimarts les seves vivències i experiències als Porxos de Can Laporta. Rere el lema ‘Rodant fins a la República’, Puig està fent la volta als Països Catalans en cadira de rodes com a acció de suport als presos polítics. La seva idea és clara: convertir la seva limitació física en un estímul per difondre el missatge independentista arreu del territori.

Va sortir de Mallorca, on viu, a mitjans de desembre, i d’aleshores ençà va retransmetent el seu viatge per twitter, a través del compte @Cami_Republica. L’etapa número 85 el va portar dimarts a la Jonquera, on va ser rebut per una delegació local de l’ANC. I d’aquí, dimecres va sortir cap a Morellàs i Ceret.

Puig és una de les referències de l’independentisme dels anys vuitanta. Un tribunal militar el va empresonar per un assalt fallit a la caserna de Berga atribuït a ETA i va estar entre reixes quatre anys i mig, fins el 1985. Cinc anys després, el 21 de març del 1990, li va explotar un artefacte que estava manipulant al costat dels jutjats de Santa Coloma de Farners i li van haver d’imputar les cames. I el 1992 el Tribunal Constitucional li va concedir l’empara argumentant que els tribunals que l’havien jutjant no havien respectat la seva presumpció d’innocència. Finalment el seu judici va ser anul·lat.

El va acollir una delegació de l'ANC
El va acollir una delegació de l'ANC
El va acollir una delegació de l'ANC
El va acollir una delegació de l'ANC
El va acollir una delegació de l'ANC

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article