Junts per Catalunya i ERC fan campanya denunciant les mancances de l'N-II

Els candidats gironins de les dues formacions per les eleccions de diumenge que ve han denunciat els "greuges" de l'Estat envers les infraestructures que creuen la Jonquera

per Redacció

Política

Els candidats de JxCat a la Jonquera
Els candidats de JxCat a la Jonquera | JxCat

Els candidats de Junts per Catalunya al Senat en les eleccions del proper 28 d'abril, Josep Maria Cervera (número 2), Laura Corsunsky (número 3) i Joan Bagué (primer suplent), han lamentat la cronificació de la manca d'inversió de l'Estat en el tram nord de l'N-II. Ho han fet acompanyats de la regidora de la Jonquera, un dels municipis afectats, Míriam Lanero.

Cervera, número 2 al Senat i alcalde de Port de la Selva, ha subratllat que "es tracta d'una situació doblement greu". "La Jonquera és un generador de recursos per l'Estat que no tenen cap tipus de retorn. Fa 40 anys que arrosseguem aquesta problemàtica i hi ha hagut successius incompliments per part de governs de tots els colors", ha recordat el candidat, que ha tornat a posar de manifest la necessitat de fer efectius els trams pendents de l'N-II des d'Orriols a la Jonquera. "És per això que necessitem ser un Estat independent. Una cosa va relacionada amb l'altra: no ens podem permetre seguir patint aquesta situació de deixadesa, aquest abandonament. No ens podem permetre seguir tenint un Estat en contra", ha afegit Cervera.

Prèviament, la candidata d'ERC per Girona, Montse Bassa, també havia demanat tenir una "forta representació" al Congrés per "revertir" els incompliments de l'Estat espanyol en infraestructures viàries a la demarcació. Bassa diu que ha quedat demostrat que els representants dels partits majoritaris com el PSC "no tenen cap mena d'influència" a la cambra baixa, i que durant molts anys els governs estatals han mostrat una actitud de "menyspreu constant" cap a les comarques gironines. Un dels exemples, va dir, és el desdoblament de l'N-II.

En aquest sentit, el candidat al Senat, Jordi Martí, va recordar que "a dia d'avui" encara no se sap com es desencallarà el desdoblament del tram nord de l'N-II que va des d'Orriols fins a la Jonquera. "Als pressupostos que no es van arribar a tramitar hi havia una partida de només 100.000 euros que demostren la poca importància que hi donava el govern espanyol", va dir Martí.

Els candidats d'ERC, a l'N-II al seu pas per Llers

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article