La música de Florentino Calvo homenatjarà els exiliats republicans, aquest vespre, al MUME

L'intèrpret es valdrà de la mandolina, la bandúrria, el bouxouki o l'odu per representar peces de vuit compositors vinculats directament amb la Retirada

per Redacció

Cultura, Història

Cartell promocional
Cartell promocional | MUME

El Muesu Memorial de l'Exili de la Jonquera (MUME) acollirà aquest vespre (19 h) el concert Caminos. Les chemins de l'exili, a través del qual Florentino Calvo recordarà les més de 500.000 persones que ara fa 80 anys van creuar la frontera buscant asil i refugi en terres franceses. Aleshores, treballadors, camperols, artistes, intel·lectuals, famosos o anònims van quedar units sota el paraigües de l'exili, que a França rep el nom de Retirada. I la Fundació Krüger, que és un centre d'art i d'història, els ha volgut homenatjar.

El projecte compta amb la participació de vuit compositors vinculats directament amb la Retirada: Bruno Giner, Bruno Naon, Bruno Mantovani, Pierre Noack, José Manuel López, Alexandros Markeas, Gualtiero Dazzi i Daniel Tosi. Es tracta d'un espectacle musical i poètic que serà interpretat pel músic Florentino Calvo, que toca diversos instruments de corda (mandolina, bandúrria, bouxouki, odu...).

Al llarg d'aquesta setmana l'espectacle s'ha pobut veure als municipis francesos de Baillestavy, Fouilla i Cotlliure; i després del concert d'avui a la Jonquera, el cicle es clourà diumenge a Mosset, a la seu de la Fundació Krüger.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article