Tres alumnes de l'Institut de la Jonquera participen a la final d'El Gran Dictat de l'Alt Empordà

Es tracta d'un concurs organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que vol elevar el nivell de català entre els joves

per Redacció

Vida social, Cultura

Els tres participants, al Consell Comarcal
Els tres participants, al Consell Comarcal | Ins La Jonquera

Tres alumnes de 4t d'ESO de l'Institut de la Jonquera van participar el passat 26 d'abril a la final del Gran Dictat de l'Alt Empordà. Es tracta d'un concurs organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que es va fer a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. El concurs va comptar amb el suport de nou instituts d'arreu de la comarca (Figueres, la Jonquera, Llançà i Roses) que en les darreres setmanes han anat fent proves i eliminatòries prèvies. I d'aquí en van sorgir els finalistes, que de l'INS la Jonquera van ser Adrià Giménez, Carla Busquets i Marta Llosa.

El jurat va remarcar el bon nivell de català que tenien tots els participants. I després de la correcció de textos, es va procedir al lliurament de premis, que va anar a càrrec precisament de l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, que també és vicepresidenta del Consell Comarcal i consellera d’Ensenyament. Martínez va estar acompanyada del conseller comarcal de Cultura, Enric Gironella.

A la final hi van participar 68 alumnes d'arreu d ela comarca i la guanyadora va ser Aina Pujolar Vidal, de l’institut Cendrassos de Figueres, que va rebre un val de 200 euros per a material escolar. El segon i tercer classificats van ser Abril Pallissera Rocha, de l'Institut Narcís Monturiol de Figueres, i Iu Jaume Ametller, de l’institut Illa de Rodes de Roses.

Sònia Martínez va lliurar els premis als guanyadors

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article