Lia Bonaterra, premiada al 59è concurs de relat curt de Coca-Cola

Mònica Martínez va guanyar el Premi Territorial Empordà del concurs literari Ficcions

per Redacció

Vida social, Cultura

Els finalistes del concurs Ficcions
Els finalistes del concurs Ficcions | Ins La Jonquera

L'alumna de 2n B d'ESOde l'Institut de la Jonquera Lia Bonaterra Domínguez ha guanyat el primer premi de la província de Girona a la 59a edició del concurs de relat curt de Coca-Cola en la modalitat de castellà. La cerimònia de lliurament de premis es va fer al Gran Teatre de la Xina de Port Aventura i l'alumna, que havia participat juntament amb 2.800 alumnes de tota Catalunya, va estar molt a prop d'esdevenir la guanyadora de Catalunya i competir pel premi estatal. 

El premi va consistir en una invitació a gaudir de les atraccions del parc Port Aventura amb la seva família i amistats, una càmera de fotos avançada i una motxilla amb material escolar. I l'institut jonquerenc va ser premiat amb un projector LED que va recollir el seu professor de Castellà, Maciej Stepieñ. 

El relat breu de la Lia és una reflexió en prosa poètica sobre el pas del temps a partir d'un objecte inspirador, un rellotge de sorra. I és la segona vegada que l'INS La Jonquera rep un premi en aquest certamen amb quasi 60 anys de tradició.

Paral·lelament, l'alumna de 4t d'ESO Mònica Martínez ha guanyat el Premi Territorial Empordà del concurs literari Ficcions, que proposa crear una història de ficció dividida en tres capítols. Cinc alumnes de 4t d'ESO del centre jonquerenc van quedar finalistes de l'11a edició del concurs, que està organitzat per l'AMIC (Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació). Es tracta de Mònica Martínez, Quim Ribas, Jordi Rescalvo, Clàudia Cea i Ashley Colon. I finalment Martínez, que s'hi presentava amb el pseudònim 'Innombrable', va guanayar el premi. A més, durant l'acte de lliurament de premis que e va fer el passat 21 de maig al CaixaForum de Barcelona, la professora Olba Tribulietx va guanyar un diploma com a Professora Finalista Catalunya.

Lia Bonaterra
Els alumnes de 4t d'ESO, a Barcelona

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article