La gestió dels sistemes de Protecció Civil del túnel del Pertús, adjudicada

L'objectiu és garantir el funcionament de les instal·lacions en cas d'emergència

per Redacció

El Portús

El túnel marca la frontera
El túnel marca la frontera

L'administrador d'infraestructures ferroviàries Adif ha adjudicat el contracte de serveis per a la gestió integral de les instal·lacions de Protecció Civil que s'han implantat als 85 túnels de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa, entre els quals hi ha el del Pertús.

El contracte s'ha adjudicat per un import de 2.312.989,16 euros a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les companyies Teléfonos, Líneas y Centrales (TELICE); Ortiz Construcciones y Proyectos, i Elecor. I l'adjudicació és per 48 mesos.

Així es pretén garantir un manteniment amb altes garanties de qualitat i especialització per part d'empreses homologades i amb una experiència reconeguda, coneixements i recursos humans i materials que assegurin un funcionament òptim i l'operativitat d'aquestes instal·lacions, que són imprescindibles tant per la seguretat de les persones com per l'explotació ferroviària.

Més concretament, les instal·lacions, tant les ubicades a dins de túnels com les que estan en edificis tècnics insteriors, són els pous de bombeig, sistemes de ventilació vertical i horitzontal, sortides d'emergència, galeries tècniques, senyalètica d'evacuació i emergència, i equips de detecció, entre d'altres.

El contracte comprèn operacions de manteniment preventiu, destinat a reduir la provabilitat d'anomalies en el funcionament dels diferents sistemes, i de manteniment correctiu, que s'han d'aplicar després de la detecció de possibles incidències. A més, també es durà a terme la gestió, administració i control dels sistemes, així com l'assistència i intervenció davant de situacions d'emergència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article