Els alumnes de l’INS La Jonquera interpreten ‘El laberint del minotaure’

Els estudiants van comptar amb el suport d’Agitart, que va coreografiar la història mitològica

per Redacció

Vida social, Cultura

Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors
Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors | Falgues Fotografia

Amb la mort del rei de Creta, els seus fills debaten qui accedirà al tro. Minos, el primogènit, esgrimeix com a argument que compta amb el favor dels déus. I així ho demostra en aconseguir que Poseidó faci emergir del mar un magnífic toro blanc amb a promesa de sacrificar-lo. Però veient la bellesa de l’animal, decideix mantenir-lo amb vida; i Déu el castiga amb el naixement d’un monstre brutal: el Minotaure. Minos l’intenta fer desaparèixer tancant-lo en un laberint, però no és tant fàcil. I només Teseo, el mític heroi grec, s’atreveix a desafiar la bèstia.

Aquesta és, a grans trets, la història a l’entorn de la qual gira El laberint del minotaure, una llegenda mítica que els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de la Jonquera han adaptat al llarg del curs en una obra de teatre. 

Es tracta d'un projecte dirigit pels seminaris de Llatí i Educació Física en què l'alumnat d'Emprenedoria va escriure i preparar una obra de teatre basada en un mite grecoromà que havia treballat a Cultura Clàssica i la resta d'alumnes van preparar coreografies de dansa que va dissenyar la companyia de teatre figuerenca Agitart. A més a més, la professora del seminari de Visual i Plàstica i les del seminari de Tecnologia també van intervenir amb la preparació i muntatge de l'attrezzo i dels decorats, i també hi va haver alumnes d'altres cursos i ex alumnes que van col·laborar tant en la preparació de l'espectacle com al llarg de la representació.

Divendres al vespre els joves van fer la gran representació a la sala de la Societat La Unió Jonquerenca.I els beneficis es destinaran al viatge de fi de curs de 4t d'ESO del curs vinent.

Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors
Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors
Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors
Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors
Alumnes de 3r d'ESO, i altres col·laboradors

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article