Crònica del viatge a Andorra del Casal de l'Avi de la Jonquera

Els socis van poder visitar Andorra, la Seu d'Urgell, el Santuari de Meritxell o el mirador Roc de Quer, entre d'altres

per Redacció

Vida social

Foto de família
Foto de família | Casal de l'Avi

Entre el 28 de maig i l'1 de juny, des del Casal de l'Avi de la Jonquera vam fer un viatge a Andorra.

Sortida de la Jonquera a les 7 h, parada per esmorzar, i arribada a Andorra al migdia. Després d'instal·lar-nos a l'Hotel Ensitu Eurotel, vam dinar allà mateix i, a la tarda, amb un guia local, visita pels barris antics, Casa de la Vall, etc. Tot seguit, visita al Llach Engolasters i a la capella de Sant Miquel d’Engolasters, una joia del romànic.

El segon dia al matí, amb el nostre guia local, visita a una de les valls més belles del Valira Nord; i visita als pobles més antics i tradicionals d'Andorra, així com l'estació d'esquí d'Arcalís.

El tercer dia, amb una guia local, visita a la Seu d'Urgell, passejada pels seus carrerons amb una acurada explicació de la guia sobre el Bisbe d’Urgell (copríncep d'Andorra), Palau Episcopal i canal on es van celebrar uns Jocs Olímpics. Tot seguit, direcció a Os de Civis, un poble català dins d'Andorra on vam gaudir d'un excel·lent dinar, entremès d’embotits, escudella i graellada de carn en una borda de muntanya. I per acabar, ball.

El quart dia, matí lliure. Després de dinar, visita al Santuari de Meritxell, obra de l'arquitecte Ricard Bofill, i que el Papa Francesc, a la seva visita,  reconegué com a "Basílica menor".

Després de la visita a la Basílica, ens portaren, per una carretera de moltes corbes, al Mirador Roc de Quer, impressionant i espectacular, situat a 2000 metres d'altura i penjat a un penya-segat des d'on es pot gaudir d'una vista d’ocell. La balconada surt uns 30 metres i, per tant, fa respecte.

El cinquè dia, matí lliure per acabar de fer compres i, després de dinar, tornada a la Jonquera per França.

Des de la Junta pensem que és un viatge en què hem gaudit d'un bon hotel, que hem menjat bé i que les visites han agradat a tothom.

 

La Junta

Foto de família
Foto de família

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article