La Jonquera, punt estratègic per a la desarticulació d'una banda que distribuïa droga a Espanya, França i Itàlia

La Policia Nacional espanyola va seguir dos camions que transportaven haixix des del port de Barcelona fins a la frontera de la Jonquera, on la policia francesa prenia el relleu

per Redacció

Successos, El Portús

Diversos cotxes controlaven que no hi haguessin controls
Diversos cotxes controlaven que no hi haguessin controls | Infojonquera

La frontera de la Jonquera ha estat en les darreres setmanes un punt estratègic per a la desarticulació d'una banda criminal que es dedicava a importar droga del Marroc i distribuir-la per diversos punts de l'Estat espanyol, França i Itàlia.

Les investigacions van començar al municipi francès de Mulhouse (Alsàcia) al desembre del 2017, quan la policia de la zona va intervenir més de 800 kg de cànnabis i va detenir dues persones d'origen marroquí. A partir d'aleshores, les investigacions van permetre detectar una xarxa de narcotraficants que importaven grans quantitats d'haixix del Marroc i, amb la col·laboració d'una empresa de transport per carretera assentada al nord de França, la distribuíen per diversos punts de França, Itàlia i l'Estat espanyol.

Com que la transportaven creuant Catalunya, la Policia Nacional espanyola es va afegir ala investigació. I ja l'octubre passat van identificar un camió que va arribar al port de Barcelona procedent de Tànger. Els agents el van seguir fins a la frontera de la Jonquera, on van arribar precedits de diversos vehicles llançadora que controlaven que no hi hagués controls. Aquí van passar el relleu als policies franceos, que van comprovar que el trailer arribava fins a Rungis (al sud de París), on possiblement tenien una nau per emmagatzemar la droga.

Set mesos després, el passat mes de maig, els investigadors van detectar que la banda podria estar organitzant un nou transport, i van repetir l'operació: van seguir un camió des del port barceloní fins a la Jonquera i, d'aquí, els francesos van fer el mateix fins al municipi de Besançon, molt a prop de la frontera amb Suïssa. Allà, la policia va interceptar el vehicle amb més de 10 tones d'haixix, i també van trobar 220 kg més que l'organització transportava en dos vehicles. A més, en una nau de les afore de Mulhouse hi van trobar 600 quilos de droga més.

Durant l'operatiu la policia va detenir quatre persones.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article