La Transpirenaica Social i Solidària fa parada a la Jonquera per tercer any consecutiu

Dimecres una representació de l’equip de govern es va trobar amb l’expedició, que durant 30 dies ha fet una travessia de 600 km

per Redacció

Entitats, Esports, Vida social

L'expedició, a la piscina de la Jonquera
L'expedició, a la piscina de la Jonquera | Ajuntament de la Jonquera

Per tercer any consecutiu, la Jonquera va rebre dimecres la Transpirenaica Social i Solidària; un projecte educatiu de transformació social a la muntanya dirigit a joves que estan en una situació de vulnerabilitat. Durant 30 dies, un total de 300 joves i 200 voluntaris han estat fent una travessia de 600 km que els ha portat des del mar Cantàbric fins al mar Mediterrani (des del cap d’Higuer d’Euskadi fins al cap de Creus). Durant el trajecte, els participants caminen, però també assisteixen a xerrades i conferències, i comparteixen la seva experiència a les xarxes socials i en altres mitjans.

A la Jonquera l’expedició hi va fer una de les últimes etapes. Venien de Maçanet de Cabrenys i es dirigien ja cap al final del trajecte. L’alcaldessa, Sònia Martínez, va voler destacar que "és un paler enorme, un any més, rebre a la Jonquera la Transpirenaica Social i Solidària, un projecte humanitari, integrador i admirable que té com a objectiu millorar la vida dels joves que es troben en situació de vulnerabilitat social". I els va dir: "Gràcies per la vostra contribució a la nostra societat. Benvinguts a la Jonquera!".

El projecte és una iniciativa sense ànim de lucre que va néixer el 2013 de la mà de la Fundació Formació i Treball com a oferta educativa no formal, per a millorar la integració de joves amb risc d'exclusió.

L'expedició, a la piscina de la Jonquera

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article