El Brasil de Koke del Campo, sisè al Mundial B d’hoquei patins

El tècnic fa un balanç positiu de la nova experiència internacional i anuncia que continuarà un any més vinculat al CP Jonquerenc

per Redacció

Esports

Del Campo, als World Roller Games
Del Campo, als World Roller Games | Infojonquera

La selecció brasilera d’hoquei patins, amb el jonquerenc Koke del Campo a l’staff tècnic (com a segon entrenador, de la mà de Jordi Camps), ha quedat sisena del Mundial B durant els World Roller Games disputats fins diumenge a Barcelona.

La canarinha va debutar el 7 de juliol amb una derrota contra l’ex-selecció de Del Campo, Alemanya. Tot i que van fer una primera part, en què van remuntar un 2-0 advers, a la segona part l’equip no va estar ve i va acabar perdent per 6-2. “Vam tenir ocasions, però no vam estar encertats”, explica Del Campo.

El segon partit, el dilluns dia 8, va ser contra la també potent Suïssa. I malgrat que “l’equip va estar molt millor”, al tram final del partit també va acabar derrotat. I és que malgrat que van perdre 8-3, a falta de 10 minuts pel final encara guanyaven 1-0. Aleshores els van pitar un penal que els suïssos van enviar al fons de la xarxa i, amb el 2-1 encaixat a falta de 8 minuts, “una altra vegada l’equip va caure”.

Dimarts van guanyar el tercer partit: 4-2 contra Austràlia. Una victòria que els va permetre quedar tercers de grup. I després d’un dia de descans, dijous van començar els encreuaments amb la possibilitat de pujar al Mundial A ja exhaurida.

Els quarts de final els van jugar contra Andorra, i van acabar perdent per 3-9. I després de guanyar 1-12 Egipte, dissabte van disputar el partit pel cinquè i sisè lloc contra una Anglaterra que, segons el tècnic jonquerenc, “va ser la gran revelació del campionat”. Els britànics es van imposar per 3-7, de manera que la selecció brasilera va quedar sisena d’aquest Mundial B.

Del Campo assegura que “no és un mal resultat, però evidentment és millorable”. Recorda el relleu generacional que està patint l’equip, i també el fet que no van poder comptar amb dos dels seus golejadors: Cacau, que no va poder ser a Barcelona per un problema burocràtic, i Gustavinho, que només va poder jugar 10 minuts de l’últim partit per culpa d’una lesió.

En qualsevol cas, el jonquerenc valora molt positivament aquesta nova experiència. “Estem contents; hi ha marge per seguir treballant; i l’objectiu ara mateix és el proper Mundial, que serà a Sant Juan el 2021”, diu Del Campo. Respecte de la seva continuïtat a la canarinha, explica: “Malgrat ara ens han dit que es plantegen seriosament continuar comptant amb nosaltres, anem a deixar que les coses es posin a lloc, tranquil·lament, i ja valorarem”.

Pel que fa al seu futur més immediat, Koke del Campo avança que finalment ha rebutjat incorporar-se a l’staff tècnic del CH Girona d’OK Lliga i continuarà un any més vinculat al Club Patí Jonquerenc. “Falta definir en quina categoria, però com a treballador del club estic a disposició del que consideri el coordinador en aquest cas”, diu.

Del Campo, amb l'equip
Del Campo, amb l'equip
Del Campo, amb l'equip

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article