La Jonquera, contra la discriminació sexista

Serà durant la Festa Major de la Jonquera amb un punt Lila

per Redacció

Vida social

La Jonquera, contra la discriminació sexista. Imatge d'arxiu.
La Jonquera, contra la discriminació sexista. Imatge d'arxiu.

Sota el lema “Només sí és sí”, la propera edició de la Festa Major jonquerenca comptarà amb un Punt Lila, espai de recolzament per a persones que pateixin qualsevol tipus de discriminació sexista en el context de les activitats nocturnes. Amb la incorporació del Punt Lila al principal esdeveniment festiu del municipi, l’Ajuntament de la Jonquera pretén seguir avançant en el camí cap a un oci completament lliure d’actituds sexistes i de qualsevol tipus de violència de gènere. En aquest sentit, totes les persones que pateixin agressions, assetjaments, tocaments sense permís o comentaris ofensius de caràcter masclista podran adreçar-se al personal que hi haurà en aquest espai per tal de trobar-hi orientació i acompanyament.

El col·lectiu LGTBI+ també s’hi podrà adreçar en cas d’agressió o incomoditat. A més, el Punt Lila tindrà un funció pedagògica i de prevenció important, ja que s’hi repartiran materials de sensibilització diversos, com ara samarretes, polseres…

Sònia Martínez, alcaldessa de la vila, recalca la importància que té aquest punt en el context de la festivitat i de l’oci nocturn: “la violència de gènere s’atura amb l’educació del civisme i la pedagogia de la igualtat, i el Punt Lila ens ajudarà a crear un cordó sanitari: un espai segur que recordi que perseguim i denunciem tota conducta d’aquest tipus”.

Més informació en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article