Infojonquera continua creixent a Facebook malgrat el nou algoritme

El diari digital de la Jonquera continua creixent a les xarxes socials Facebook i Twitter

per Redacció

Vida social

Infojonquera continua creixent a Facebook malgrat el nou algoritme
Infojonquera continua creixent a Facebook malgrat el nou algoritme | Freepik

Va ser l'abril de 2011 quan Infojonquera.cat posava en marxa l'extensió a Facebook del diari. Un any més tard, el mes de maig de 2012, es posava en marxa el canal a Twitter. Passats dos anys, el 2014, els seguidors a Facebook sumaven 500 seguidors i a Twitter s'arribava als 300. 

Tres anys més tard, el juliol de 2017, la pàgina de Facebook va arribar als 1.500 seguidors mentre que el compte de Twitter va arribar als 630. La suma dels dos canals suposava arribar, virtualment és clar, a més del 50% de la població de la Jonquera.

El nou algoritme, un fre

A partir de 2017 els nous algoritmes de Facebook, que prioritzen els continguts d'amistats i familiars, o els esponsoritzats per davant dels continguts de pàgines tematitzades no patrocinades, va fer que la incorporació de seguidors quedés alentida en comparació als creixements dels anys anteriors.

Tot i el nou criteri de Facebook per fer visibles prioritàriament les pàgines patrocinades als murs privats, vigent des de l'esmentat 2017, la pàgina de Facebook d'Infojonquera ha continuat sumant seguidors. Un creixement que s'ha aconseguit sense esponsoritzar cap contingut ni fer-ne una difusió patrocinada. Tot i això, a data d'1 d'agost de 2019 ja es comptabilitzen 1.730 seguidors a la xarxa Facebook i de fins a 815 al canal de Twitter.

Sumades les dues xarxes s'arriba als 2.545 seguidors, que des d'una altra perspectiva es pot dir que, pràcticament, 3/4 parts dels jonquerencs (en el supòsit que tots els seguidors fossin veïns de la Jonquera) ja estan connectats a les xarxes socials genuïnament més jonquerenques. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article